Prezident Partizána Bardejov: dievčatá dosiahli obrovský úspech

39x
01. Jún 2014

Rozhovor s prezidentom klubu

IMG_5077.JPG

Prezident Partizána Bardejov P. Petruš (v strede)

 

V sobotu sa v Bardejovskom futbale prepisovala história. Ženy, ktoré odohrali ešte len 2 ligové ročníky, postúpili do celoslovenskej prvej ligy. Od novej sezóny sa môžu tešíť na tímy ako Nové Zámky alebo Slovan Bratislava. 

Po stretnutí a po dozvedení sa, že sa baráž hrať nebude, neskrýval radosť ani prezident klubu Ing. Peter Petruš. Pre AhojBardejov.sk poskytol nasledovný rozhovor. 

Vráťme sa na začiatok. Ako ste privítali možnosť zastrešovať aj ženy?

Ak sa pozrieme úplne na začiatok, klub vznikol pred štyrmi rokmi, ligu začali hrať pred dvoma. Za také krátke obdobie ženský futbal v Bardejove vo všetkých kategóriách urobil obrovský úspech. Dnešný deň je pre nás obrovským prekvapením, pretože ešte pred zápasom sme nevedeli, že naše dievčatá postupujú do najvyššej súťaže, nakoľko sa najvyššia súťaž reorganizuje. Naše dievčatá budú prvoligistky, čo výrazne náš bardejovský futbal spestrí. Je to aj darček nám všetkým, futbalistom, aby sme pre futbal v Bardejove urobili tie najlepšie podmienky. Nielen vo forme hráčskych, ale aj vo forme priestorových, aby sme zrekonštruovali štadión, aby bola nová tráva a aby sme urobili pekný stánok pre futbal v našom meste.

Dievčatá sa za posledné mesiace výrazne posunuli vpred. 

Niektoré dievčatá pôsobia veľmi suverénne, hlavne reprezentantky, krídelné hráčky boli fantastické, o brankárkach ani nehovorím. Som rád, že v závere sme mali v bráne našu reprezentantku. Myslím si, že naše dievčatá majú pred sebou obrovskú cestu k dobru, ktorú ženský futbal naozaj potrebuje. Je tu obrovský potenciál aj mladých dievčat, takže my sa len tešíme a Partizán je veľmi rád, že toto družstvo je v najvyššej súťaži.

Ako ste vnímali spoluprácu s realizačným tímom okolo tímu žien?

Čo sa týka spolupráce s realizačným tímom, musím vysoko kvitovať a dať obrovskú uznanie p. F. Kuľkovi a tímu ľudí okolo jeho osoby, za všetko, čo urobili pre ženský futbal. Bez nich by ženský futbal nebol tam, kde je.  Úprimne im ďakujem.

 

IMG_5152.JPG

F. Kuľka

 

Myslíte si, že sa od novej sezóny prejaví zvýšený záujem aj o ženský, prvoligový futbal?

Myslím si, že po rekonštrukcii bude náš stánok pripravený, bude sa môcť hrať aj vo večerných hodinách, keďže bude aj umelé osvetlenie a posilní to aj návštevnosť na futbalových zápasoch.

Pri dievčatách urobíme všetko pre to, aby mali tie podmienky, ktoré sú štandardné, vyhovujúce. 

O postupe dievčat sa viac dočítate tu: http://ahoj.tv/clanok/bardejovske_futbalistky_postupili_do_prvej_ligy.html a tu http://ahoj.tv/clanok/exkluzivny_rozhovor_s_trenerom_matejom.html 

(jm)

Diskusia
Pridať komentár