Basketbalistky v sobotu nepresvedčili, v nedeľu povinné víťazstvo

6x
27. Január 2015

Sen o postupe sa rozplynul

Počas víkendu odohrali basketbalistky BKM Bardejov tri stretnutia – dvakrát sa na palubovke predstavili kadetky a dva razy žiačky. Zaujímavé bolo sledovať výkon kadetiek, po sobotňajšej prehre dokázali v nedeľu po veľmi dobrom výkone získať dva body. Strelecky sa darilo Gajdošovej a Biľovej.

bask ahojbj.sk (1).JPG

Stretnutia proti Košiciam a Rožňave hodnotil tréner Bardejovčaniek Ladislav Mojdis. V sobotňajšom stretnutí dominovala hosťujúca Kašperanová, autorka 39 bodov.

„Zápas s CBK bol pre nás veľmi dôležitý, v prípade nášho víťazstva nám dával ešte šancu na postup do ďalšej fázy súťaže. Bohužiaľ do tohto zápasu sme išli bez dvoch dôležitých hráčok, s dvoma hráčkami, ktoré mali vážne zranené prsty a s hráčkou s vysokou horúčkou. Všetky tieto hráčky tvoria hru, teda patria k nosným hráčkam, čo pre každého trénera je to takmer neriešený rébus, ako ich nahradiť. Napriek tomu sme sa na súpera pripravovali a chceli sme ukázať, že aj takto oslabení vieme bojovať. Bohužiaľ začali sme zle. Aj keď chvíľu sme sa držali, potom prišli nepremenené jasné koše, zle prihrávky a v našom družstve začala stúpať nervozita. Do polčasu sme nezahrali ani jedenkrát nacvičený útok a v takom prípade sa ťažko vyhráva. Cez prestávku sme si niečo povedali, hráčky to začali plniť a hra sa začala otáčať v náš prospech. Zrazu sme boli lepším družstvom, no na obrat to už nestačilo. Predsa len starší, skúsenejší súper si bezpečne víťazstvo ustrážil. Mrzí ma, že sme nedokázali ustrážiť jednu hráčku, bez ktorej by súper bol bezzubí. Asi najviac by to malo mrzieť hráčky, lebo takto si skomplikovali cestu a svoj postup zverili do rúk iných.“

BKM Bardejov - CBK Košice 55:78 (24:51)

Najviac bodov: Gajdošová 22, Biľová 11 - Kašperanová 39, Knapíková 14


V nedeľu basketbalistky hostili Rožňavu a duel bol úplne iný. Domáce hráčky mali zápas pod kontrolou od začiatku. „V nedeľu sme hrali proti súperovi, ktorého sme zdolali na jeho pôde. Vedeli sme, že vyhráme, ale otázka bola, ako vysoko. Opäť sme začali zle a opäť tie isté chyby. Nepremenené jasné šance, zle prihrávky, slabá obrana, nervozita. A zase dohovor, ale teraz zabral o niečo skôr. Zrazu na ihrisku bolo úplne iné družstvo. Do zmeny zavelila Gajdošová, pridali sa aj ostatné a bolo tu opäť družstvo, ktoré poznáme z minulosti. Snáď hráčky v tejto hre vydržia a po príchode Stachurovej a Ristvejovej a doliečení, Ratvajskej, Biľovej a Fedašovej, naberú na ešte väčšej sile a budú pre ďalších súperov ešte nebezpečnejšie,“ informoval po zápase Ladislav Mojdis.

BKM Bardejov - ŽBK Rožňava 103:50 (51:25)

Najviac bodov:  Gajdošová a Biľová po 23, Stollárová 20 – Baštáková 10, Krajliková 9

 

Žiačky v nedeľu privítali Kovohuty Krompachy a v oboch stretnutiach prehrali vysoko.

BKM Bardejov - KOVOHUTY 20:92 a 8:128

(9:55, red)

587
Diskusia
Pridať komentár