Bardejov kedysi a dnes

458x
27. Január 2015

Historické fotografie z Bardejova a okolia na jednom mieste

10947525_918442354854787_355102632_n.jpg

 

Pred viac ako rokom sa v hlave Ferdinanda Hažlinského zrodil nápad vytvoriť na najznámejšej sociálnej sieti skupinu venujúcu sa historickým fotografiám z mesta Bardejov a z okolia. Po viac ako roku má skupina viac ako 3500 členov a stovky zaujímavých fotografií. Jadro stránky tvoria fotografie starého Bardejova a Bardejovských Kúpeľov. Členovia majú možnosť pripájať svoje komentáre, spomienky a zasielať fotografie, ktoré sú v skupine zverejnené.

„Zmysel tejto stránky je spoznávať, ako vyzeral starý Bardejov, čo - to sa dozvedieť o ľuďoch, ktorí tam na tej ktorej ulici bývali, čo zažívali, ale aj to, aby aj ostatní" prevetrali" svoje staré albumy, albumy svojich rodičov, starých rodičov a známych a prispeli na tú stránku ďalšími zaujímavými fotografiami a dokumentmi o živote ľudí žijúcich v Bardejove. V tom je tá krása. Spolu tak vytvárame taký obrovský archív o histórii nášho mesta, ktorý bude prístupný každému, kto bude mať záujem. Veď aký je úžitok z fotografií a dokumentov, ktoré sú niekde zastrčené v obálkach alebo obaloch niekde v "šuflíkoch" archívu, múzeí alebo u ľudí. Von s nimi na svetlo a ukázať to ostatným, aby čo najviac ľudí vedelo o našej histórii a aby sa to uchovalo aj pre našich potomkov, ktorí prídu za nami,“ prezradil Ferdinand Hažlinský.

Fotografie v elektronickej podobe môžete zasielať na mail: nandyhazli@gmail.com alebo ich zapožičať v papierovej podobe osobne F. Hažlinskému.

Viac informácii nájdete na webovej stránke http://www.kedysiadnes.sk/ 

(10:35, red)

588
Diskusia
Pridať komentár