Valdocco 2015 - Narodeninová oslava

8x
02. Február 2015

200 rokov s Don Boscom (1815-2015)

valdocco 15 ahojbardejov.sk (11).JPG

  A. Červeň - dostal tortu k okrúhlym narodeninám

 

Každý deň má narodeniny nejaká celebrita na svete. Sledujeme jej veľký deň v telke, prispievame blahoželaniami na sociálne siete alebo nás to naopak vôbec nezaujíma.

31. január patril osobnosti, ktorá je vzorom pre mnohých mladých (nielen telom, ale aj duchom). Je ním vychovávateľ, otec a zakladateľ rádu saleziánov – Svätý Ján Bosco. Pre saleziánov po celom svete ale aj pre bardejovskú komunitu je to vždy veľký sviatok. Tento rok je to presne 200 rokov od jeho narodenia. Tak to si už zaslúži MEGA OSLAVU.

 A tak ako je už každoročným zvykom, aj dnešná prvofebruárová nedeľa bola zasvätená tomuto nášmu oslávencovi a podujatiu Valdocco, ktoré sa v Bardejove koná každý rok na jeho počesť. Bola to narodeninová oslava, vo veľkom štýle. V športovej hale sa dnes v popoludňajších hodinách zišlo tisícky ľudí, aby spolu so saleziánmi oslávili toto výročie. Celé dvojhodinové podujatie Valdocco bolo sprevádzané scénkami, spevom a hudbou v podaní detí, rodičov a samotných saleziánov. Scéna za účinkujúcimi bola počas celého predstavenia dotváraná farbami – tak ako celý Don Boscov pestrý život. Celé krásne popoludnie sme ukončili modlitbou a povzbudením spolu s don Antonom Červeňom (direktorom pre bardejovskú saleziánsku komunitu).

Dúfame, že Don Boscov odkaz „Nohami kráčajte po zemi, ale srdcom buďte v nebi.“  bude zdobiť naše srdcia a konanie aj počas každodenného života.

(00:00, Z. Šinaľová, red) 

593
Diskusia
Pridať komentár