Vyhlásili najlepších, Bardejov jednoznačne dominoval!

5278x
30. November 2019
Bardejovčanky sú najlepšie
 Pozrite si videoreportáž
 
Východoslovenský futbalový zväz so sídlom v Košiciach po roku znova pripravil slávnostné vyhlásenie výsledkov ankety siedmeho ročníka Jedenástky roka 2019 žien.
 
Vyhlásených bolo najlepších jedenásť futbalistiek zo ženských družstiev z celého východného Slovenska a takisto nechýbala ani kategória talent roka. Ako aj po minulé roky, aj tento raz v ankete dominovali hráčky Partizána Bardejov.
 
Osem z jedenástich 
 
Až osem žien si našlo miesto v ankete – brankárka Tamara Solárová, obrankyne Maja Dimitrijević a Tamara Gmitterová, stredopoliarky Veronika Galarovičová, Alexandra Tejová, Kristína Tipulová a útočníčky Stela Semanová a Monika Havranová. Talentom roka sa stala mladá Linda Hlavinková takisto z Bardejova.
 
Vyhlásená bola aj najlepšia Jedenástka roka 2019 mužov tretej ligy, skupiny východ. Počas celého programu prítomných zabával Jožko Jožka.
 
POZRITE SI BOHATÚ FOTOGALÉRIU:
 
V TOP jedenástke sa ocitla aj gólmanka Partizána Tamara Solárová, ktorá patrí medzi najlepšie brankárky na Slovensku. „V Jedenástke roka som po prvý krát, som za to vďačná trénerom, že dali do mňa dôveru, že môžem byť súčasťou tohto vyhodnotenia. Je to veľmi príjemný večer. Nedá sa zaprieť, že Partizán Bardejov má svoje kvality. Môžeme za to vďačiť funkcionárom klubu, pánovi Kuľkovi, že nás v tom podporuje a aj trénerovi Čekanovi,“ prezradila sympatická brankárka T. Solárová.
 
Myslím si, že Partizán na východe konkurenciu nemá a odvádzame veľmi dobrú robotu a ukazuje sa to aj na takýchto oceneniach
 
Stredopoliarka a reprezentantka Slovenska Kristína Tipulová po vyhlásení prezradila. „Veľmi milo som prekvapená, lebo som tu prvý rok a som veľmi rada, že tu môžem byť. Atmosféra je úžasná a s dievčatami si to tu užívame. Je nás tu veľa a to je pozitívne aj pre klub. Myslím si, že Partizán na východe konkurenciu nemá a odvádzame veľmi dobrú robotu a ukazuje sa to aj na takýchto oceneniach,“ pokračovala šikovná K. Tipulová.
 
Výsledok nie je prekvapivý 
 
Spokojný bol aj tréner Bardejovčaniek Ľubomír Čekan. „Ukázala sa tréningová drina dievčat, ktoré trénujú päť krát do týždňa, niekedy aj dvojfázovo. Pristupujú k tomu poctivo a ten výsledok pre mňa nie je ani veľmi prekvapivý, lebo tá drina sa preniesla a to im prinieslo aj to, že sú v reprezentáciách. Na východe prvú ligu hrá iba Bardejov a Poprad, ostatné dievčatá boli z druholigových klubov. V klube sa snažíme aj tie najtalentovanejšie dievčatá z východného Slovenska dostať do Bardejova, aby sa mohli rozvíjať a posúvať sa ďalej v svojej kariére,“ uviedol Ľ. Čekan.
 
Najlepšia strelkyňa
 
Talentom Východoslovenského futbalového zväzu sa stala iba trinásťročná Linda Hlavinková, ktorá patrí medzi najväčšie talenty na Slovensku. „Toto ocenenie má pre mňa veľmi veľkú hodnotu, pretože poznám veľa dobrých hráčok, ktoré sú na východe a som rada, že z toho veľkého počtu hráčok vybrali práve mňa. Rok 2019 bol pre mňa veľmi úspešný, bola som najlepšia strelkyňa na východe a druhá najlepšia na Slovensku a taktiež som sa dostala do výberu Východoslovenskej reprezentácie a na turnaji v Senci sme skončili druhé. Takže bol pre mňa úspešný,“ dodala všestranná L. Hlavinková.
 
Futbalistkám z Horného Šariša jesenná časť aktuálneho ročníka vyšla, keď doposiaľ neprehrali ani jeden zápas a v jarnej časti sa pobijú o majstrovský titul i o víťazstvo v Slovenskom pohári.
(21:23, M. Baranová)
 
Miro
30.11.2019 23:22
Najkrajšie
Nielenže najlepšie ale aj najkrajšie. BRAVO ????
Pridať komentár