Hokejisti vyhrávajú nad Senicou už 2:0 na zápasy

6x
09. Február 2015

Bardejovčania domáce prostredie zvládli stopercentne

hokej bj-senica ahojbardejov.sk (6).JPG

Druhý štvrťfinálový zápas medzi Bardejovom a Senicou

 

Prvý zápas sa odohral v piatok 6.1.2015. Takmer plný bardejovský štadión mohol sledovať prvé kolo play-off medzi domácim Bardejovom a hosťom zo Senice. Zápas už od začiatku mal energický náboj. Začalo sa veľmi útočne, ale pozorné obranné línie ničili všetko, čo im prišlo do cesty. Veľká šanca sa domácim naskytla už po piatich odohraných minútach, keď bardejovský útok netrafil prázdnu bránku.

Po zbytočnom faule zo strany hostí prišlo vylúčenie, ktorého koniec prišiel predčasne. Bardejov strelil gól na 1:0 z hokejky Samira Salijiho. Saliji rozohnil spoluhráčov, ktorí začali hrať útočnejší hokej s peknými šancami na zvýšenie náskoku, no všetky šance sa skončili pri vynikajúco chytajúcom Peksovi. Druhú tretinu začalo lepšie domáce družstvo, keď sa im už v 4. minúte podarilo streliť gól na 2:0. Dlho sa však radovať nemohli, kedže už o 20 sekúnd po chybe obrancov Bardejov inkasoval na 2:1.

Hra pokračovala naďalej s množstvom pekných šancí na oboch stranách, ale oba tímy mali veľké problémy dopracovať sa cez vynikajúco chytajúcich brankárov. Veľká šanca pre domáci Bardejov prišla v polovici druhej tretiny, keď hrali presilovku o dvoch hráčov, ktorú sa ale rozbehnutému Bardejovu nepodarilo využiť. Hneď v úvode tretej tretiny mali hostia dve presilovky po sebe, no ani jednu nevyužili. Naopak domácim sa v oslabovke podarilo streliť gól a zvýšili svoj náskok na rozdiel dvoch gólov. Presadil sa Saliji už druhým gólom v tomto stretnutí. Ďalší gól prišiel v polovici tretej tretiny, keď na 4:1 zvyšoval opäť Saliji. Prognózovo by sa bez akýchkoľvek ťažkostí mohol stáť najlepším hráčom stretnutia, kedže týmto gólom zaznamenal hattrick v prvom štvrťfinálovom stretnutí. Skóre sa už nemenilo a domáci sa ujali vedenia v serií.

HC 46 Bardejov - HC Dukla Senica 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) - stav série 1:0

Góly a asistencie: 12. S. Saliji (Takáč, Cútt), 24. Gmitter (Segľa, Mikušovič), 45. S. Saliji (Segľa), 54. S. Saliji (Baláž, Takáč) – 25. Vereš (Videlka)

Zostava HC 46 Bardejov: Palko (Andreanin) – Takáč, Polaček, Korenko, Hruška, Gajdoš, Hopkovič, Česelka, G. Saliji – Baláž, Cútt, S. Saliji – Segľa, Mikušovič, Gmitter – Vaško, Šimčák, Hričina – Luchnikov, Prokop, Kohutiar. 

 

ahoj_top.jpg

Platená reklama

 

V druhom zápase mali na začiatku hry prevahu domáci, no presadiť sa nedokázali. Potom nasledovali dve presilovky hostí, ale domáci pozorne bránili. Skóre sa otváralo v 8. minúte, keď sa presadil Segľa. Domácich to nabudilo a čoraz viac sa začali tlačiť do bránky. V 15. minúte prišla presilovka domácich a už po 19 sekundách strelil svoj štvrtý gól v play-off Samir Saliji, keď upravoval na 2:0.

V druhej tretine mali hostia veľkú šancu v presilovke, keď nastrelili iba spojnicu bránky. Hostia stále nedokázali prekonať výborne chytajúceho Palka v domácej bráne. V 33. minúte nasledovala presilovka Bardejova. Po rýchlych prihrávkach Hrušku a Segľu bol na konci akcie Gmitter, ktorý strelou z prvej pod brvno zvyšoval na 3:0. O minútu nato domáci zatlačili v obrannom pásme už v plnom počte hrajúcu Senicu. Od modrej pálil Česelka. Jeho strelu Peksa so šťastím vyrazil, ale dorážka Šimčáka už skončila v bránke - 4:0.

Už od úvodu tretej tretiny hrali hostia presilovku po vylúčení Segľu, no opäť sa vyznamenali domáci svojou perfektnou obrannou hrou na čele s brankárom Palkom. V 45. minúte domáci využili už tretiu presilovku v zápase, keď sa presadil Cútt. V oslabení po krídle unikol Gmitter, ktorého Mikolášek fauloval, za čo rozhodca nariadil trestné strieľanie. V ňom mal navrch brankár hostí Peksa. Palkovi sa nakoniec nepodarilo udržať si čisté konto. Pred koncom tretiny využil presilovku Janík. Luchnikov 25 sekúnd pred koncom využil aj štvrtú presilovku a stanovil na konečných 6:1.


HC 46 Bardejov - HC Dukla Senica 6:1 (2:0, 2:0, 2:1) - stav série 2:0

Góly a asistencie: 8. Segľa (Baláž, Gmitter), 15. S. Saliji (Polaček, Cútt), 33. Gmitter (Segľa, Hruška), 34. Šimčák (Česelka, Hričina), 45. Cútt (S. Saliji, Korenko), 60. Luchnikov (Prokop, G. Saliji) – 58. Janík (Mikolášek, Surovka)

Zostava HC 46 Bardejov:  Palko (Andreanin) – Takáč, Polaček, Korenko, Hruška, Gajdoš, Hopkovič, Česelka, G. Saliji – Baláž, Cútt, S. Saliji – Segľa, Mikušovič, Gmitter – Vaško, Šimčák, Hričina – Luchnikov, Prokop, Kohutiar. 

Tretí zápas je na programe v utorok 10.2.2015 v Senici, kde môže Bardejov rozhodnúť o postupe do semifinále. 

(14:35, red, HC Bardejov)

598
Diskusia
Pridať komentár