Hokejisti sú vo štvrťfinále!

4x
11. Február 2015

Bardejovčania vyhrali aj tretí zápas a dopriali si tak niekoľko dní oddychu

hokej_bjsenica_ahojbardejovsk_(6).jpg

Bardejovčania nedali Senici šancu

 

Hokejisti HC 46 pricestovali do Senice s vedením 2:0 na zápasy, o postupe Bardejova sa mohlo rozhodnúť už v treťom zápase série. Duel začali oba celky aktívne, prvú polovicu tretiny sa hral pekný hokej so šancami na oboch stranách. Tie domáce nedokázali pretaviť na gól Jurák ani Kalináč, na opačnej strane mierili vedľa Saliji a Gmitter. V 14. minúte sa dostali hostia do vedenia, keď najprv Peksa vychytal strelu Marcela Baláža, ale Antonín Hruška sa nemýlil a otvoril skóre zápasu. Do konca tretiny sa už skóre nemenilo a Bardejov viedol 1:0.


Druhá tretina začala vylúčením na strane Bardejova, a hoci domáci nezahrali presilovku zle, mohli ísť dokonca do vedenia, ale Loydlova strela trafila len žŕdku Palkovej bránky. Početná výhoda teda zostala nevyužitá. Zápas sa začal lámať v 25. minúte, kedy rozhodcovia predčasne poslali pod sprchy domáceho Vereša, a hostia päťminútovú presilovku využili na strelenie dvoch gólov, ktoré sa napokon ukázali ako rozhodujúce. O necelých 15 sekúnd strelil druhý gól svojho tímu Segľa po Gmitterovej prihrávke. Na 3:0 zvýšil v 28. minúte Cútt, ktorý oklamal Peksu a o zápase bolo v podstate rozhodnuté. Seničanom sa do konca tretiny nepodarilo znížiť, po druhej tretine teda boli šťastnejší hráči z východu.

V tretej tretine pribudlo vylúčení na oboch stranách, ani jeden tím ale svoje početné výhody nedokázal využiť, hoci príležitostí bolo hneď niekoľko. V 47. minúte sa na Peksu rútil osamotený Segľa, domácich ale tentoraz zachránila žŕdka. Tá zvonila aj na opačnej strane po peknej kombinácii Romančíka s Brzobohatým, ale Palko aj so šťastím čisté konto udržal. Hoci sa Senica ešte pokúšala streliť aspoň čestný gól, Bardejov si svoje trojgólové vedenie ustrážil a po víťazstve 3:0 v poslednom zápase aj v sérii tak postupuje do druhého kola.


HC Dukla Senica - HC 46 Bardejov 0:3 (0:1, 0:2, 0:0) - konečný výsledok série: 0:3

HC 46 Bardejov nastúpil v tejto zostave: Palko – Gajdoš, Takáč, Slimák, Korenko, Polaček, Hruška, Hopkovič, Česelka – Kohutiar, Segľa, Gmitter (C), Vaško, Baláž, Cútt, Luchnikov, Hričina, Prokop, S. Saliji, Šimčák, G. Saliji

(18:45, red)

Diskusia
Pridať komentár