Zimný prechod okolo Kráľovej studne

3x
18. Február 2015

4.ročník zimného prechodu okolo Kráľovej studne

IMG_0234.jpg

 

Turistický prechod okolo Kráľovej studne má už medzi turistami svoje meno. Svedčí  o tom aj fakt, že na štvrtý ročník, ktorý sa konal 14.2.2014 prišli turisti nielen z nášho okolia, ale aj z Poľska, Prešova, Svidníka, Lipan a Starej Ľubovne.

Aj keď sme mali pripravené pre účastníkov dve trate, skoro všetci sa rozhodli ísť tou náročnejšou. Nádherné slnečné počasie  prilákalo k nám 90 účastníkov, ktorí absolvovali trasu z Lenartova na Obručné. Po hraničnom hrebeni ďalej  prešli do poľskej obce Wojkowa, kde už nás naši priatelia z Muszyny čakali pri nádhernom drevenom kostolíku s teplým čajom.

Po krátkom občerstvení a prehliadke kostola Sv. Kozmu a Damiána sme sa presunuli k turistickej útulni na Kráľovej studni,  kde sme mali pre všetkých účastníkov pripravený slovenský hamburger  a teplý čaj. Mnohým sa ani nechcelo odísť z tak krásneho prostredia. Poniektorí si ešte vyšli na našu turistickú vyhľadňu, aby si ešte raz pozreli krásnu panorámu prírody a potom sa všetci spustili zjazdom po lúkach do Lenartova. Na motoreste Javorina už ich čakala kapustnica, teplý čaj a výborná nálada. Všetci zúčastnení odchádzali s pocitom, že strávili u nás jeden prekrásny deň.

(12:45, kralovastudna.wbl.sk)

 

603
Diskusia
Pridať komentár