Hokejisti vyhoreli, sú na pokraji vypadnutia

5x
18. Február 2015

Obhajca s nožom na krku

bj trnava ahojbj (3).JPG

V pondelok  odštartovalo semifinále prvej hokejovej ligy. Bardejovčania vycestovali do Detvy, kde chceli uspieť minimálne v jednom prípade. Prvý zápas odohrali v pondelok a inkasovali sedem gólov, v utorok inkasovali päťku. 

Ďalšia play-off dráma pod Poľanou až do samého konca. Úvod vyšiel domácim rozprávkovo, keď už v 3. min sa presadil Lukáš Říha. V 13. min pridal svoj druhý gól Branden Parkhouse. Na úvod druhej tretiny pridal svoj druhý gól Lukáš Říha a keď zvýšil Hataš na 4:0, zdalo sa už rozhodnuté, no hostia sa nevzdávali a v rozpätí jednej minúty strelili Cútt a Vaško. Domáci však znovu zapli a zvýšili na rozdiel štyroch gólov, keď svoj hetrik skompletizoval Lukáš Říha a gólovo sa presadil aj nekompromisný obranca Jozef Sládok. To ešte však nebolo všetko, keď najskôr Mikolášek a v 40. minúte Vaško pridali ďalšie góly. V tretej tretine domáci odolávali tlaku až do 53. minúty, keď na rozdiel jedného znižoval Gmitter. Dráma išla do konca, ale v hre bez brankára upravil na konečných 7:5 pre Detvu Patrik Fekiač. Stav série 1:0.

Povedali po zápase:

Dušan Kapusta (tréner HC 07 Orin Detva):

"Videli sme dnes jeden veľmi kvalitný zápas, aj keď na play – off padlo veľa gólov. Bardejov ukázal svoju kvalitu, hral agresívny hokej, ale my sme boli lepším mužstvom a zaslúžili sme si vyhrať. Po prvej tretine sme vyhrávali 2:0. Následne to bolo 4:0 resp. 6:2. Zdramatizovali sme si to sami svojou nedisciplinovanosťou, čo sa týka hry dozadu, ale ľudia sa pobavili pri góle do prázdnej brány. Zajtra vstaneme a pripravíme sa na nový zápas."

Miroslav Ihnačák (tréner HC 46 Bardejov: 
"Dnes sme polku zápasu nehrali dobre. Od začiatku sme urobili zbytočné chyby. Mali sme zlý pohyb, na čo som hráčov upozorňoval, že domáci budú chcieť na nás vybehnúť. To sa aj stalo. Dali nám rýchle góly. Potom sa nám v polke zápasu podarilo streliť kontaktné góly. Následne sme znížili na 6:5 a v závere som odvolal brankára, čo súper využil a dal nám siedmy gól. Vedeli sme aký hokej Detva hrá. Že má veľmi dobrý nástup do stretnutia a chcú to rýchlo rozhodnúť. Dnes im to vyšlo a moji hráči na to boli upozornení, ale nedali si na to pozor."


HC 07 Orin Detva - HC 46 Bardejov 7:5 (2:0, 4:4, 1:1), stav série 1:0


Góly: 2., 23. a 35. Říha, 13. Parkhouse, 28. Hataš (Říha, Petro), 33. Sládok, 60. P. Fekiač – 32. a 40. Vaško, 32. Cútt, 38. Mikolášek, 53. Gmitter

Zostava Bardejova: Palko (28. Peksa) – Takáč, Gula, Hruška, Korenko, Hopkovič, Gajdoš, Slimák, Luchnikov – Baláž, Cútt, S. Saliji – Segľa, Mikušovič, Gmitter – Vaško, Prokop, Mikolášek – Hričina, Šimčák, G. Saliji

vreklama.jpg

Miesto pre vašu reklamu

 

Druhý zápas mal podobný priebeh ako ten prvý, keď domáci načali hostí v 7. minúte v presilovej hre z hokejky Brandena Parkhousa, no hostia v tej istej minúte vyrovnali gólom Vaška. V rozpätí 15. a 16. minúty domáci skórovali dvakrát, keď sa najskôr presadil Dominik Kanaet a v početnej výhode kapitán Detvy Branislav Srnka. Keď dvomi gólmi zvyšoval na 5:1 Andrej Themár, zdalo sa byť už rozhodnuté, no domáci si opäť nedali pozor a inkasovali v oslabení gól do šatne zásluhou Baláža. V tretej tretine to bol boj, Detvania najskôr ustáli presilovú hru, aby hneď po nej znížil na rozdiel dvoch gólov Prokop, no ďalšie oslabenia už ustáli, dokonca o dvoch hráčov, nepremenili tesne pred koncom trestné strieľanie, ale druhé víťazstvo si už nenechali ujsť.


HC 07 Orin Detva - HC 46 Bardejov 5:3 (3:1, 2:1, 0:1) - stav série 2:0


Góly: 7. Pakhouse, 15. Kanaet, 16. Srnka, 29. a 36. Themár - 7. Vaško, 40. Marcel Baláž, 44. Prokop, 630 divákov

Zostava Bardejova: Peksa (16. Andeanin) – Takáč, Gula, Hruška, Korenko, Hopkovič, Gajdoš, Slimák, G. Saliji – Baláž, Cútt, S. Saliji – Segľa, Mikušovič, Gmitter – Vaško, Prokop, Mikolášek – Česelka, Šimčák, Kohutiar

(16:15, red, hc detva, onlajny.com)

Diskusia
Pridať komentár