Zabíjačkové hody v obci Sveržov

1939x
27. Február 2020
"Jic keľo chceš" - zabíjačkové hody v obci Sveržov
Zabíjačkové špeciality
 
V obci Sveržov sa už tradične každý rok koná zabíjačka a ani tento rok nebol výnimkou a v takýto magický dátum, akým bol 22.02.2020, sa pred kultúrnym domom o 16-tej hodine raz a opäť konali zabíjačkové hody, ktoré trvali asi do polnoci.
 
Organizátormi boli Hasiči Sveržov v spolupráci s dôchodcami a obcou, ktorá poskytla priestory a areál kultúrneho domu. Prípravy na akciu trvali niekoľko dní, od štvrtka do nedele a začali vypratavaním priestorov kultúrneho domu. Pozvaní boli všetci ľudia, ktorí majú radi zabíjačkové špeciality.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
Špeciality boli vyrobené z dvoch prasiat a medzi organizátormi sa niesla obava či sa to všetko skonzumuje. Na ich prekvapenie sa všetko zjedlo, účasť bola bohatá a jedlo výborné. Približne 300 ľudí si za trojeurový príspevok pochutilo na zabíjačkových hodoch a každý mohol jesť koľko vládal.
 
Svine dokopy vážili 200 kíl. Mäso bolo spracované pod dohľadom domácich majstrov zo Sveržova. Na hostine sa podávali hurky, výpečky, grilované mäsá, tlačenka, studenina, chlieb so šmaľcom, rebrá, sveržovská šnicľa, klobása, kapusta, rajcupa, škvarky, plnené stehno a veľa iných zabíjačkových špecialít.
 
O zábavu sa počas celého programu až do noci starala hudobná skupina NEXUS. Heslo tejto akcie bolo "Jic keľo chceš". Všetko prebiehalo v priateľskej atmosfére a dobrej nálade.
(13:00, K. Gracová)
Diskusia
Pridať komentár