Životný úspech pre Marka Jurčišina

1115x
01. Marec 2020
Tretie kolo Východoslovenskej lyžiarskej ligy
Marko Jurčišin s druhým miestom
 
Zjazdový lyžiarky klubu Štart Bardejov má za sebou pomyselnú polovicu pretekárskej sezóny. Lyžiarske stredisko Mlynky, ktoré je povestné svojím náročnejším svahom, ponúklo možnosť pretekárom si zmerať svoje sily v 3. kole Východoslovenskej lyžiarskej ligy v zjazdovom lyžovaní.
 
V kategórii superbaby sa predstavila stále lepšie jazdiaca Ninka Jurčišinová. V tejto kategórii sa súťažiacim nemeria čas a je to akási príprava do kategórie mladších predžiačok, kde by sa mala Ninka predstaviť už budúcu sezónu.
 
U mladších predžiakov farby klubu hájil Oliver Štaffen, ktorý si za 9. miesto pripísal pekných 29 bodov do celkového hodnotenia, v ktorom mu priebežne patrí 16. miesto. Veľké prekvapenie sa zrodilo v kategórii starších predžiakov, kde si Marko Jurčišin vyjazdil skvelé 2. miesto a zároveň si pripísal porciu 80 bodov do celkového hodnotenia, kde je momentálne na 4. pozícii. Ďalším pretekárom v tej istej kategórii bol Jakub Štaffen, ktorý si za 10. miesto zobral 26 bodov a aktuálne figuruje v celkovom poradí na 15. priečke.
 
U mladších žiačok sme mali zastúpenie v podobe pretekárky Stanislavy Gurskej. Tá si za 18. miesto pripísala 13 bodov a po 3. kole jej patrí 25. pozícia. Marekovi Blažejčíkovi v kategórii mladší žiaci len o 1 stotinu ušla pozícia v prvej desiatke s so stratou 3,99 s na víťaza obsadil 11. priečku. Za tento výkon si pripísal 24 bodov a celkovo mu patrí vo svojej kategórii 13. miesto.
Viktória Blažejčíková s piatym miestom
 
U junioriek si Viktória Blažejčíková za 5. miesto pripísala 45 bodov a priebežne po 3. kole jej patrí 4. priečka. Janik Gurský v rovnakej vekovej kategórii nebodoval, keď bol v 1. kole diskvalifikovaný.
 
Východoslovenská lyžiarska liga pokračuje svojím štvrtým kolom v nedeľu 16. februára v lyžiarskom stredisku Poráč.
(17:45, T. Kravec, foto: I. Jurčišinová)
Diskusia
Pridať komentár