Marec je mesiacom kníh aj v Bardejove

1289x
02. Marec 2020
Marec mesiac kníh
Marec je mesiacom kníh od roku 1955, kedy ho v bývalom Československu vyhlásili na počesť Mateja Hrebendu. Cieľom bola podpora trvalého záujmu o knihu.
 
Už roky mesiac marec spájame nielen s príchodom jari, ale i s knihou. Kniha je najväčší priateľ človeka, od nepamäti patrí medzi neodmysliteľných spoločníkov mladých aj starých.
 
Ten, kto nemiluje knihu, nemiluje múdrosť. Ten, kto nemiluje múdrosť, stáva sa hlupákom (Ján Amos Komenský)
 
Okresná knižnica Dávida Gutgesela pozýva počas prázdninového týždňa na už tradičný 21. ročník celoslovenského podujatia – Týždeň Slovenských knižníc.
 
V pondelok o 17. hodine bude v čitárni večer venovaný turistike na tému Oxford a Cambrige, ktorú bude prednášať MVDr. Vladimír Eliáš, PhDr. V utorok o 9.00 hod. a v stredu o 13.00 hod. budú venované deťom. Pripravené budú Prázdniny s opicou Škoricou: čítanie je zábava. Ide o literárno – tvorivé pásmo pre prázdninujúce deti, tábor Inkluzáčik.
 
V stredu o sedemnástej hodine sa v čitárni bude konať prednáška, Krása architektonických prvkov Bardejova. Prednášať bude akademický sochár Martin Kutný. Vo štvrtok o 9.30 hod. sa v Centre sociálnych služieb bude konať prednáška, Knižnica v ústrety seniorom, spojená s diskusiou na tému: Vittorio Messori a výber z jeho diel. O 16.30 hod. bude v čitárni beseda s autorkou Jarmilou Zachar Pajpachovou. V piatok o 9.30 a 10.00 hod. je pripravená knižnično – informačná príprava pre materské školy spojená s tvorivou dielňou.
 
Počas Týždňa slovenských knižníc bude bezplatná registrácia nových čitateľov, odpustenie poplatku za upomienky z omeškania a burza kníh na jednotlivých oddeleniach.
(10:30, Š. Mamčáková)
 
Diskusia
Pridať komentár