Gymnázium Leonarda Stöckela usporiadalo zaujímavú súťaž

1248x
07. Marec 2020
Korešpondenčný seminár z chémie
Videoreportáž
 
Gymnázium Leonarda Stöckela v Bardejove už po piatykrát zorganizovalo korešpondenčný seminár z chémie, ktorý bol určený pre žiakov ôsmeho a deviateho ročníka základných škôl.
 
Súťaž bola zameraná na to, aby si žiaci ešte viac obľúbili chémiu a pozerali na ňu zábavnejšou formou. Seminár obsahoval rôzne kreatívne úlohy. Škola túto súťaž organizovala v spolupráci s mestom Bardejov a s oddelením školstva a kultúry.
 
„Mesto Bardejov nám vlastne pomáha pri vyhodnotení tejto súťaže, čiže prispieva nám vecnými cenami, samozrejme oslovilo aj riaditeľov škôl, aby prijali ponuku a distribuovali to medzi svojich učiteľov chémie,“ prezradila riaditeľka gymnázia Alena Gombošová.
 
Vo forme rébusov, doplňovačiek a logických úloh, ktoré pripravili samotní študenti gymnázia, žiaci zo základných škôl súťažili v dvoch domácich kolách.
 
„Oni od nás dostanú zadania domáceho kola, tie vyriešia doma, pošlú nám odpovede my ich opravíme a potom tí úspešní riešitelia sú pozvaní na finálové kolo. Myslím si, že veľmi rozvíja táto súťaž také chemické povedomie, ale celkovo aj prírodovedné povedomie týchto žiakov, rozširujú sa ich obzory, lebo to učivo, alebo tie fakty ktoré zistia vysoko presahujú rámec toho čo sa učia na základných školách. Takže primárna úloha je rozšíriť záujem o prírodné vedy,“ doplnila Martina Harčariková, učiteľka matematiky a chémie.
 
Seminár z chémie stihol presiahnuť aj hranice okresu. Škola už mala súťažiacich z Popradu, Svidníka či Starej Ľubovne. Žiaci súťažili o hodnotné vecné ceny, ktoré venovali sponzori. Víťaz tejto súťaže získal päťdesiat bodov k prijímaciemu konaniu na Gymnázium Leonarda Stöckela v Bardejove.
(19:20, M. Baranová)
Diskusia
Pridať komentár