Festival, na ktorom si veda a fantastika podávajú ruku

746x
08. Marec 2020
PegasCon 2020
Videoreportáž
 
V Prešove sa uskutočnil festival fanúšikov sci-fi, fantasy, hororu, komiksov, ale aj vedy a techniky. Tri dni ponúkli množstvo prednášok, zaujímavých spíkrov, workshopov a zábavy. Nechýbal ani priestor na stretnutie zvedavých a tvorivých ľudí.
 
„Máme tu prednášajúcich z rôznych oblastí, máme tu vývojárov hier, stolových či spoločenských hier, ktoré sa hrajú s ľuďmi na stole, ale aj takých, ktorí vytvárajú videohry. Máme tu potom ľudí, ktorí vyrábajú knihy, literátov, ktorí buď publikujú či sú už vydavatelia alebo autori. Je to naozaj pestrá paleta a zároveň je tu veľa ľudí, ktorých to zaujíma, majú nejakú vlastnú oblasť, ktorej sa venujú, či to je nejaký komiks, filmy, seriály,“ prezradil spoluorganizátor podujatia Alexander Schneider.
 
Tvorivé dielne a tanečné workshopy
 
PegasCon ponúkol pre záujemcov taktiež rôzne tvorivé dielne a tanečné workshopy. Veľký záujem bol o stolové spoločenské hry a retro herňu počítačových hier. Jedna z mnohých prednášok bola aj o PROgamingu. Inými slovami povedané, ako sa dá živiť hraním počítačových hier.
 
„Na PegasCone sme robili prednášku “Dá sa PROgamingom uživiť?“. Išlo hlavne poukázať na to, že gaming nie je len na úrovni toho, aby sa človek hral, ale dokáže sa tým aj uživiť a celkom slušne. Ukazovali sme hlavne nejaké možnosti na to, ako vychovať dieťa v tejto dobe, kedy je naozaj ťažké vychovávať dieťa, ako využívať hry na vzdelávanie, na zlepšovanie nejakých vlastností a nadobúdania dôležitých skúseností v dnešnom digitálnom svete,“ doplnil Samuel Parlagi z 21Games OZ.
 
PegasCon sa konal už po ôsmykrát. Tento ročník sa niesol v duchu osláv 90 rokov animovaného filmu.
(16:55, L. Urbán)
Diskusia
Pridať komentár