Bardejovská nemocnica s novým CT prístrojom

1946x
10. Marec 2020
Ako z trabantu do mercedesu
Videoreportáž
 
Do nemocnice s poliklinikou sv. Jakuba v Bardejove doviezli nový CT prístroj. Ten nahradí trinásť a pol ročný starý, ktorý slúžil doteraz. Montáž prístroja do zrekonštruovaných pôvodných priestorov Rádiologického oddelenia a následná inštalácia je plánovaná na tri až štyri dni. Skúšobnú prevádzku CT prístroja nemocnica plánuje spustiť po 20. marci.
 
„Konečne sme sa dočkali, že v dnešný deň nám bol do nemocnice privezený nový CT prístroj 128-slidový. Je to momentálne najmodernejší prístroj, ktorý bude inštalovaný v rámci Prešovského samosprávneho kraja,“ prezradil na úvod Andrej Havrila, primár rádiologického oddelenia.
 
Financie na nový CT prístroj nemocnica získala v rámci prestavby urgentného príjmu.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
„Sú to európske peniaze, ktoré nemocnica získala. Myslím si, že to je práve tá veľká výhoda, že sme boli úspešní v tomto projekte. Cena prístroja so všetkými náležitosťami, ktoré k tomu patria sa pohybuje zhruba 750 - 800 tisíc eur,“ doplnil primár oddelenia.
 
Nový CT prístroj prinesie kvalitnú diagnostiku, ktorá je podstatná pre určenie primeranej liečby pacienta. Vo veľkej miere pomôže pacientom traumatológie a onkológie.
 
„Starý prístroj, ktorý nám slúžil donedávna robil štyri vrstvy naraz pri jednej otočke. Tento nový prístroj bude robiť naraz 128 vrstiev pri jednej otočke. To je ako by sme prestúpili z trabantu do mercedesu,“ dodal A. Havrilla.
(21:10, B. Slivková)
Diskusia
Pridať komentár