Predškoláčik na Základnej škole na Komenského ulici v Bardejove

1607x
11. Marec 2020
Predškoláčik
Videoreportáž
 
Základná škola na Komenského ulici v Bardejove organizuje už piaty rok stretnutie budúcich prváčikov pod názvom Predškoláčik.
 
„Sú to také stretnutia predškolákov, kde si deti majú možnosť vyskúšať priamo v laviciach, ako to vlastne v škole funguje. Stretávame sa raz v týždni, momentálne je dosť veľký záujem, tak tieto stretnutia sú vlastne dvakrát v týždni, ale sú tri stretnutia. Deti na týchto stretnutiach vlastne si opakujú čo by mali vedieť pri vstupe do základnej školy, ale zároveň aj čo by mohli vedieť. Zaujímavé je to, že vlastne sedia na týchto stretnutiach aj rodičia, ktorí môžu vlastne sledovať to svoje dieťa a môžu pozorovať ako pracuje čo mu ide ,čo mu ešte dobre nejde prípadne si to aj doma precvičiť,“ prezradila Alena Matiašová, učiteľka 1. ročníka.
 
Odbúrať stres a strach zo školy 
 
Stretnutie rozvíja zrakové a sluchové vnímanie, motoriku, myslenie detí. Je veľmi dôležité, aby dieťa pri vstupe do školy malo tieto činnosti už osvojené. Predškoláčikom chce vedenie školy vzbudiť u detí záujem o školu, odbúrať stres a strach zo školy. Škola má pripravených devätnásť krúžkov pre prvý stupeň.
 
„Sú to záujmové útvary zamerané hlavne na šport čo je pozitívne a je o nich veľký záujem. Zase máme aj umelecké zameranie, tu by som chcela vypichnúť krúžok, alebo súbor, detský folklórny súbor Prvosienka, kde chodia už deti od prvého ročníka a to je úžasné a chvályhodné, že sa im pani učiteľka a pani vychovávateľka venujú rozvoju tých našich kultúrnych tradícii.
 
Deti sa učia ľudové piesne a ľudové tance, reprezentujú školu aj na plesoch aj na iných spoločenských podujatiach alebo chodia vystupovať v rámci mesta. Medzi ostatné krúžky sú to aj jazykové, francúzsky, anglicky a španielsky. Máme aj ďalšie krúžky zamerané na spoločenské vedy napríklad Kuchárik, o ktorý je veľký záujem,“ povedala Mária Peláková, zástupkyňa riaditeľa školy.
 
Školský klub 
 
Deti sa tešia aj práci v školskom klube. Ten je vybavený hračkami a potrebným príslušenstvom, triedy sú veľmi pekné s novým nábytkom a každá trieda má interaktívnu tabuľu.
 
„Učiteľky využívajú tieto nové technológie pre zvýšenie atraktívnosti a zaujímavosti vyučovania. O dobrej práci našich učiteľov svedči aj to, že naši žiaci sa zapájajú do rôznych súťaži , či už matematických, fyzikálnych na druhom stupni iných aj do výtvarných, umeleckých a získavajú v týchto oblastiach vynikajúce výsledky,“.dodala M. Peláková.
(18:54, Š. Mamčáková)  
Diskusia
Pridať komentár