Hokejisti dva zápasy zvládli, rozhodne sa v Detve

5x
22. Február 2015

Štvrté finále v prvej lige je predo dvermi 

hokej 21.2.15.jpg

Bardejovskí hokejisti dokázali odvrátiť mečbal Detvy a v oboch domácich stretnutiach vyhrali. Po sobote je nerozhodný stav 2:2, o postupujúcom do finále sa rozhodne v pondelok v Detve.

V piatkovom semifinálovom zápase Bardejov privítal Detvu. Prvé dva zápasy, ktoré sa hrali v Detve, Bardejov prehral, a tak Detva získala mečbal. Už v druhej minúte zápasu Detva dostala možnosť presilovky po vyhodení puku z hracej plochy na strane domácich. Presilovku nevyužili. O štyri minúty neskôr sa šanca na prvý gól v zápase obrátila pri vylúčení hráča Detvy. Bardejov mal v prvej desaťminútovke hneď niekoľko šancí na gól, no ani jednu nedokázali jeho hráči premeniť. Do konca tretiny bolo ešte päť vylúčených hráčov, no gólu sa diváci v prvej tretine nedočkali.

Od 30. sekundy druhej tretiny nasledovala presilovka domácich 5 na 3. V nej semafórom Volentier vychytal Takáčovu strelu od modrej. V 23. minúte prišlo vylúčenie Říhu a presilovka domácich. Bardejov zakladal protiútok, Cútt nahrával Samirovi Salijimu, ten z krídla posunul puk Balážovi medzi kruhy, ktorý otvoril skóre zápasu. Domáci mali v polovici zápasu namále, keď museli brániť iba v trojici, no defenzíva na čele s brankárom Andreaninom neinkasovala. O pár minút sa opäť situácia vymenila a domáci mali taktiež presilovku 5 na 3, no gól v nej nepadol. Padol až pri rovnakom počte hráčov na ľade. Mikolášek zvyšoval na 2:0. Do konca tretiny sa už skóre nemenilo.

V úvode tretej tretiny Mikušovič po Mikolášekovej prihrávke zvyšoval už na 3:0. Zápas mal aj naďalej vysoké tempo, nakoľko domáci pokračovali vo svojej aktívnej útočnej hre. Necelých päť minút pred koncom sa dokázali presadiť aj hostia. Presilovku využil Říha. Koniec zápasu sa blížil a napätie sa stupňovalo. Hlavne po góle Túpého necele dve minúty do konca stretnutia. Hostia odvolali brankára, ale to dokázali využiť domáci. Baláž stanovil na konečných 4:2. Bardejov touto výhrou predĺžil sériu a vynútil si štvrtý zápas.


HC 46 Bardejov - HC 07 Orin Detva 4:2 (0:0, 2:0, 2:2), stav série 1:2


Góly: 23. a 60. Baláž, 36. Mikolášek, 43. Mikušovič - 56. Říha, 59. Tupý

ahoj_top.jpg

Platená reklama

 

Prvý mečbal sa Bardejovu podarilo v piatkovom zápase odvrátiť. V sobotu 21.2. ich čakalo to isté. Každé zaváhanie mohlo priniesť predčasný koniec sezóny pre Bardejov.

Úvod zápasu začal lepšie Bardejov, keď už po minúte a pol dokázali streliť gól, ktorý im priniesol jednogólové vedenie hneď na začiatku dôležitého stretnutia. Gól zaznamenal Mikušovič, ktorý tesne pred brankárom hostí tečoval delovku od modrej čiary, ktorú vypálil Hopkovič, čím si prislúžil asistenciu. Detva sa pokúšala čím skôr zmazať bardejovský jednogólový náskok, ale vynikajúco chytajúci Andreanin privádzal hostí k šialenstvu.

Napriek vynikajúcim zákrokom Andreanina sa v polovici prvej tretiny Detve podarilo vyrovnať, keď obrana Bardejova nedokázala ustrážiť Říhu a ten sa prekľučkoval k bránke domácich odkiaľ nahral puk voľnému Srnkovi, a ten chladnokrvne zakončil. Prvú presilovku si v tomto zápase zahrala Detva po vylúčení Takáča. Hostia ale presilovku nevyužili a hra pokračovala za stavu 1:1. Svojej presilovky v prvej tretine sa dočkali aj domáci, ale ani im sa ju nepodarilo využiť. V úvode druhej tretiny dostali druhú šancu, a tú už využil Segľa, ktorý dorazil strelu Korenka od modrej. Domácich to nakoplo a v polovici zápasu už viedli 4:1, keď svoj druhý gól dal Segľa a z prvej prepálil brankára Luchnikov.

V tretej tretine mal veľkú šancu Gmitter, ktorý pred bránkou tečoval puk tesne vedľa. Bardejovu sa tak podarilo vyrovnať stav série na 2:2.


HC 46 Bardejov - HC 07 Orin Detva 4:1 (1:1, 3:0, 0:0) - stav série 2:2


Góly: 22. a 26. Martin Segľa, 2. Mikušovič, 30. Lučnikov - 10. Srnka

(15:55, red, HC Bardejov, foto: hokej.sk)

Diskusia
Pridať komentár