Jeden a pol milióna eur na rekonštrukciu športovej haly v Bardejove

1295x
13. Marec 2020
Športová hala Mier prejde rozsiahlou rekonštrukciou
Okrem športu hala slúži na spoločenské podujatia, vystúpenia, koncerty či politické mítingy
 
V závere roka 2019 na výjazdovom rokovaní vlády v Kežmarku vláda Slovenskej republiky schválila pridelenie mimoriadnej dotácie na rekonštrukciu bardejovskej športovej haly. Jeden a pol milióna eur bude použitých na rozsiahle rekonštrukčné práce, ktoré by mali odštartovať v polovici tohto roka.
 
Ako uviedol René Semanišin z oddelenia školstva a športu, práce by mohli odštartovať v júli. Spustené je verejné obstarávanie na dodávateľa stavebných prác. Termín sa však kvôli koronavírusu môže predĺžiť.
 
V predkladanom materiály vlády Slovenskej republiky sa uvádza: „V súčasnosti vykazuje známky výrazného opotrebovania, čo sa prejavuje najmä na kvalite strechy, ktorá napriek častým čiastkovým opravám neustále zateká, čo v značnej miere negatívne ovplyvňuje statiku budovy i kvalitu vnútorných zariadení vrátane palubovky.“
 
Športová hala Mier v Bardejove bola postavená v roku 1983. Okrem športu sa však v hale konajú aj spoločenské podujatia, vystúpenia, koncerty, politické mítingy a rôzne predstavenia. V hale sa konali aj významné športové udalosti, volejbalové a basketbalové podujatia juniorov či rôzne kvalifikačné zápasy reprezentácii Slovenska. Každoročne sa v hale koná aj populárna Makovická struna.
 
Mnohé kluby, ktoré halu využívajú, s touto situáciou spokojné nie sú, nakoľko v Bardejove chýba spoločenský stánok a v hale sa konajú rôzne udalosti, ktoré dostávajú prednosť pred športovými zápasmi či tréningmi.
 
Rekonštrukčné práce by mali trvať viac ako dvanásť mesiacov. Vytvorený by mal byť polyfunkčný objekt, v ktorom sa znova plánujú konať vyššie spomínané udalosti.
 
Primátor Bardejova Boris Hanuščak k rekonštrukcii uviedol. „V prvom rade sa chcem poďakovať za túto významnú finančnú pomoc, ktorá je reálnym potvrdením ambície vlády premiéra Petra Pellegriniho, prostredníctvom výjazdových zasadnutí vlády, prijímaním konkrétnych rozhodnutí a opatrení, adresne podporovať rozvoj jednotlivých miest a obcí v menej rozvinutých regiónoch, v záujme postupného vyrovnávania rozdielov v rámci jednotlivých častí Slovenska.
 
O tom, že ide o správne rozhodnutia svedčia aj doposiaľ realizované projekty s podporou vlády na území Bardejova, ktoré prinášajú hmatateľné výsledky na prospech zvyšovania životných štandardov obyvateľov mesta i podporu zamestnanosti. Z pozície samosprávy ide o mimoriadnu pomoc a podporu, za ktorú sa chcem úprimne poďakovať“.
(15:47, red)
Diskusia
Pridať komentár