Preventívne opatrenia na území mesta Prešov v súvislosti so šírením koronavírusu

620x
13. Marec 2020
Opatrenia v Prešove
Mesto uzatvára aj prevádzku hlavnej pokradnice MsÚ 
 
Mesto Prešov zrušilo aj plánované termíny občianskych slávností - uvítania detí do života a životných jubileí. Oslavy sa zatiaľ predbežne presúvajú na 30. apríl 2020, postupovať však budeme v závislosti od aktuálnej situácie.
 
V súvislosti s opatreniami na zabránenie šíreniu ochorenia COVID-19 mesto Prešov uzatvára prevádzku hlavnej pokladnice MsÚ na Jarkovej ulici pre vybavovanie klientov a širšiu verejnosť, a to od pondelka 16.03.2020 do piatku 20.03.2020.
 
Dane a poplatky na rok 2020 sa budú platiť v júni 2020, až po doručení rozhodnutia. Nedoplatky sa môžu uhradiť na účty (uvedené v prílohe pod týmto článkom) prostredníctvom internet bankingu, vkladom v banke či poštovou poukážkou.
 
Podateľňa na Hlavnej ulici č. 73 bude od pondelka 16.3.2020 občanom k dispozícii v čase od 8:00 hod. do 11:00 hod. Jednotlivé oddelenia úradu môžu občania kontaktovať telefonicky alebo elektronicky prostredníctvom e-mailovej adresy podatelna@presov.sk.
 
Mesto Prešov žiada občanov, aby do podateľne MsÚ prichádzali iba v nevyhnutných prípadoch a za podmienky, že sú úplne zdraví a nepociťujú žiadne príznaky ochorenia.
 
Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. prijal od 13.3.2020 ďalšie preventívne opatrenia v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19.
 
Obmedzuje sa nástup a výstup prednými dverami. Vyhradenie priestoru predných dverí bude označené. Vodiči MHD sú upozornení na zvýšenú trpezlivosť pri obsluhe zastávok a spolupatričnosť s cestujúcimi, na poskytnutie asistencie nevidiacim cestujúcim a cestujúcim s asistenčnými psami, ktoré sú trénované na nástup cez predné dvere. Týmto cestujúcim je nástup a výstup cez predné dvere naďalej umožnený.
 
Od 16. marca 2020 v trvaní dvoch týždňov premáva MHD v Prešove podľa cestovného poriadku „Pracovný deň PRÁZDNINY“. DPMP, a.s. cestujúcim ďakuje za pochopenie.
 
Sociálna poisťovňa informuje občanov, najmä rodičov, o zavedení zjednodušeného spôsobu podania žiadosti o ošetrovné v súvislosti s koronavírusom a následným uzatvorením školských zariadení.
(20:06, presov.sk)
 
Diskusia
Pridať komentár