V Bardejove sa uskutoční zápis detí do prvého ročníka, na výber je šesť škôl

1917x
15. Marec 2020
Zápis detí do prvého ročníka
 
Zákonný zástupca je povinný prihlásiť dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole. Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť.
 
Zapísané môže byť dieťa, ktoré k 31. 8. dovŕši vek 6 rokov a tým aj školskú spôsobilosť. Zápis sa koná od 1. apríla do 30. apríla, ktorý predchádza začiatku školského roka, v ktorom má dieťa začať plniť povinnú školskú dochádzku.
 
Informáciu o mieste a termíne zápisu zverejní aj riaditeľ príslušnej školy oznamom na budove školy a na internetovej stránke školy.
 
Zákonný zástupca dieťaťa vykoná zápis dieťaťa na základnú školu v školskom obvode, v ktorom má dieťa (žiak) trvalý pobyt podľa VZN mesta Bardejov č. 41/2002 o určení školských obvodov.
 
V zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Bardejov sú tieto základné školy:
 
ZŠ, Komenského 23
ZŠ, Wolkerova 10
ZŠ B. Krpelca, T. Ševčenka 3
ZŠ, Nám. arm. gen. L. Svobodu 16
ZŠ s MŠ, Pod Vinbargom 1
ZŠ s MŠ, Pod papierňou 16 
 
Zákonný zástupca môže dieťa zapísať iba na jednu základnú školu. Zápisu sa zúčastňuje dieťa so zákonným zástupcom. Na zápis je potrebný občiansky preukaz zákonného zástupcu a rodný list dieťaťa.
 
Zákonný zástupca v súlade so školským zákonom je povinný pri zápise uviesť tieto osobné údaje: meno a priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, miesto narodenia, národnosť, štátne občianstvo, trvalé bydlisko dieťaťa a taktiež meno a priezvisko a trvalé bydlisko zákonných zástupcov.
(8:57, bardejov.sk)
Diskusia
Pridať komentár