Bardejovčanky vyhrali vysoko v Košiciach

10x
23. Február 2015

BKM vyhrali v Košiciach

10815915_1569580059942331_1808169675_n.jpg

Basketbalové kadetky BKM Bardejov sa predstavili v Košiciach, kde porazili vysoko domáci Cassoviu.  Prinášame vám názory oboch celkov na daný zápas.

Domáca Cassovia zápas hodnotila nasledovne: „Od rozskoku to nebola žiadna oslnivá hra zo strany domácich. Načo je držnie lopty? Načo je na ihrisku „pohyb“, prihrávky, kombinácie, keď konečná fáza je úplne bez myšlienky? Nato si však musia hráči a tréneri zodpovedať sami.
Po úvodných piatich minutách svietilo na svetelnej tabuli skóre 3:12 v prospech hostí. Domáce basketbalistky sa spamätali a zvrátili nepriaznivý stav, dokonca dokázali prvú štvrtinu vyhrať 15:12. Diváci aj tréneri verili po úvodnom prebratí sa, že druhá aj ďalšie štvrtiny budú lepšie, no pravda bola na míle vzdialená. Žiaľ, dievčatá si neuvedomili, že zápas sa hrá celých 40 minút a nie len jednu štvrtinu. Hneď po príchode na druhú desaťminútovku čakala pre fanúšikov, hráčov a celý realizačný tím domácich poriadna ľadová sprcha v podobe jedenásť bodovej šnúry hosti. Nepomohli oddychové časy, rady, krik, ba ani zlomená tabuľka. Týmto úsekom postavili domáce basketbalistky hostky na koňa a dvihli im sebavedomie do nebies. Prvé body dokázali domáce dať až v šiestej minúte a celkovo prehrali štvrtinu 6:23. Rozbehnutých súperov nedokázala zastaviť ani polčasová prestávka. V radoch domácich sa nenašiel nik, kto by zobral pomyselné opraty zápasu a zabojoval.

„U útoku sme nevedeli, v obrane sme nechceli. To, že nevíjde zápas hráčke či dvom je normálne, ale že si zlý deň vyberie celé družstvo je prinajmenšom čudné. Vo väčšine prípadov máme zlý určitý úsek hry alebo štvrtinu. Tento zápas sme nehrali tri štvrtiny, čo sa podpísalo na výsledku. Ak poviem, že to bol naš najhorší výkon v tejto sezóne, určite sa na mňa hnevať nik z prítomných nebude“ uviedol R. Dvorščák.

Aby toho nebolo dosť, domáce basketbalistky zrazila na kolená aj úspešná trojková streľba s faulom v poslednej sekunde tretej štvrtiny, pričom družstvo v tejto fáze hry malo ešte „voľné fauly“. V poslednej štvrtine sa už len dohrávalo a všetci zúčastnení už len čakali na klaksón, ktorý túto frašku ukončí.

„Máme za sebou zápas, ktorý mal mať nádych vyrovnanosti, na našu smolu ho však lepšie vystihuje slovo – hanebný. Diváci z haly museli odchádzať sklamaní, ba až nahnevaní. Odčiniť sa to však dá už 7.3.2015 v poslednom kole celoslovenskej ligy, kde na nás čaká mestský rival Young Angels. Aj to teda znamená, že pôjde o veľmi prestížny duel, do ktorého verím vstúpime lepším herným prejavom“, uviedol R. Dvorščák.

Domáci tréner BKM Ladislav Mojdis mal na zápas takýto názor: „Pekárová L. v noci bojovala s horúčkou a kašľom, Šoltýsová nastupovala so seknutým krkom. Stachurová oslabená s bolesťami hrdla a chrbtice. Pekrová M. sa cítila po chorobe slabá, Ratvajská cítila včerajší svalový krč a Gajdošovej triesla v úvode zápasu robili ešte problém. Nemožno povedať že to bol team, skôr lazaret a predsa si zaslúžia označenie "Dream team". Oproti včerajšku dokonca nastupovali bez Biľovej, teda o jednu hráčku menej a predsa ukázali v čom je ich sila a prednosť. Začali veľmi dobre. Vyhrávali 2:8 a 3:10. Potom prišla slabšia chvíľka, uspokojenie a obrat v zápase 15:12. Bolo za potreby čistiť hlavy. Všetko sa zmenilo po zlepšení obrany. Raketový nástup a úžasná hra. Hráčky sa prekonávali. Zabudli na bolesť, zabudli na sobotu. Nebolo slabej hráčky. Vyrábali pekné akcie, hrali kolektívne. Rozhodca nechal hráčky hrať. Bardejovčanky demonštrovali silu družstva. Chcem sa poďakovať Lívke Pekárovej, Vany Gajdošovej, Martinke Ratvajskej, Terke Stollárovej, Aďke Stachurovej, Mirke Pekárovej a Simonke Šoltýsovej , ktorú bolesti v krku v tretej štvrtine vyradili z hry ... za úžasnú hru, za úžasný zážitok.“

Posledné kolo sa odohrá 7.3, a 8.3. v športovej hale Mier proti Banskej Bystrici a Ružomberku.

 

BK SOŠŽ Cassovia Košice – BKM Bardejov – 43:81 (15:12, 21:35, 62:31)

BK SOŠŽ Cassovia Košice: Rojtašová 8, Maximová 8, Seňová 7, Schmidtová 6, Piteková 5, Kačmárová 4, Gyuriová 3, Šonková 2. Tréner: R. Dvorščák

BKM Bardejov: Gajdošová 28, Stollárová 17, Ratvajská 12, Pekárová Miroslava 8, Pekárová Lívia 8, Stachurová 8. Tréner: L. Mojdis

TH: 9/15 – 12/16, FAULY: 16 – 16, TROJKY: 2 – 2. Rozhodovali: Mačak, Majerská, . ŠTVRTINY: (15:12, 6:23, 10:27, 12:19).

(14:15, red, cassoviakosice.sk, BKM)

 

Diskusia
Pridať komentár