Hráči Tatrana nebudú mať spoločné tréningy, pripravujú sa individuálne

740x
18. Marec 2020
Hráči sa pripravujú individuálne
Spoločné tréningy sú prerušené 
 
Hádzanári Tatrana Prešov prerušili spoločný tréningový proces. Stalo sa tak v súvislosti s celosvetovou pandémiou koronavírusu a opatreniami prijatými na Slovensku. Na pokračovanie prerušenej sezóny sa zatiaľ budú pripravovať individuálne.
 
Hráči dostali po stredajšom štvrťfinálovom zápase SEHA ligy so Záhrebom niekoľkodňové voľno a v pondelok 16. marca mali začať so spoločným tréningovým procesom. To sa ale vzhľadom na aktuálnu situáciu nestalo.
 
„Samozrejme, že aktuálna situácia nám veľmi komplikuje tréningový proces. Pripájame sa ale ku všetkým výzvam, ktoré za danej situácie panujú v spoločnosti vzhľadom na vládne opatrenia či výzvy lekárov. Aj náš klubový lekár neodporučil spoločné tréningy. Hráči preto budú v najbližšom období trénovať individuálne,“ uviedol generálny manažér klubu Miroslav Benický s tým, že klub bude aj naďalej sledovať vývoj situácie a na základe vývoja prijatých opatrení zostaví ďalší plán tréningového procesu.
 
„Aj keď nám je to samozrejme veľmi ľúto, pretože hádzanou žijeme každý deň a priali sme si, aby sme pokračovali v tom, čo robíme, v danej situácii, ktorá je na Slovensku i vo svete závažná, musíme aj my rešpektovať to, čo sa deje. V spoločnosti sú aktuálne väčšie problémy a hádzaná musí ísť bokom. Aj keď ako hovorím, je nám to ľúto,“ dodal Benický.
 
Aj Slovenský zväz hádzanej dnes pristúpil k predĺženiu zastavenia všetkých súťaží až do 15. apríla. Nový termín začiatku prípravy na zvyšnú časť sezóny. v ktorej Tatran pôsobí už iba v domácich súťažiach - lige a pohári, nie je aj vzhľadom na tieto skutočnosti podľa generálneho manažéra stanovený.
 
„Každý deň sa prijímajú nové opatrenia, takže robiť dnes konkrétny plán čo bude o týždeň nemá veľký zmysel, keďže sami nevieme ako dlho bude táto situácia pretrvávať. Sme odkázaní na to, ako sa bude vyvíjať,“ uviedol Benický.
(13:20, I. Kriššák)
Diskusia
Pridať komentár