Hráči 1. FC Tatran dostali individuálny plán

724x
21. Marec 2020
Nebudú trénovať spolu
Futbalisti trénujú individuálne 
 
Pandémia koronavírusu diktuje chod sveta a výrazne ovplyvňuje všetky oblasti nášho života, športové odvetvie nevynímajúc. Opatrenia proti zákernému vírusu urobili aj v klube 1. FC Tatran Prešov.
 
Šarišania boli pripravení na štart jarnej časti, namiesto toho zažívajú nečakané voľno. Od soboty boli doma, na spoločnom tréningu sa mali opäť stretnúť dnes. Tréningový proces však z pochopiteľných dôvodov nezačne.
 
„Každý sa po dlhej zimnej prestávke tešil na majstrovské zápasy. Zasiahla ale vyššia moc a tréningový proces sa musel prerušiť,“ uviedol hlavný tréner 1. FC Tatran Peter Petráš.
 
Brány štadióna sú zatvorené, to ale neznamená, že hráči vôbec netrénujú. „Tréningový proces sme prispôsobili situácii. Hráčom sme zadali individuálne plány. Chodia behať, ale v takom čase, aby sa vyhýbali ľuďom a na miestach, kde sa veľa ľudí nezhromažďuje. Budú sa snažiť udržiavať sa v kondícii, aby nestratili to, čo mali natrénované.“
 
Klub prijal kvôli koronavírusu preventívne opatrenia. Tréningy a zápasy v Akadémii sú prerušené, rovnako je až do odvolania prerušená činnosť prvého tímu.
 
„Každý z nás sleduje správy, aj premiér vyhlasuje, že je najlepšie byť minimálne dva týždne doma. Chalanom sme povedali, aby boli doma, aby sa nestretávali s ľuďmi, aby nikam nešli a nedávali sa do skupín. Uvidíme, čo nastane potom. Dúfam, že sa situácia čoskoro vylepší. Uvidíme, ako to všetko dopadne. Pomôcť tomu môžeme tak, ako som povedal, keď budeme doma a nebudeme sa stretávať s väčším množstvom ľudí,“ povedal prešovský tréner.
 
Peter Petráš prezradil aj to, ako aktuálne nútene voľno trávi. „Takisto som zatvorený doma s rodinou. Nikam nevychádzam, jedine na nákup, ale aj tomu sa vyhýbam. DO potravín vybehnem len na rýchlo, keď musím. Inak sa snažíme byť doma, trávime čas spolu a robím aj nejaké veci okolo domu.“
(14:16, M. Baranová, 1fctatran.sk, foto: V. Zamborský/1fctatran.sk) 
 
Diskusia
Pridať komentár