Lyžiarsky klub Štart Bardejov hodnotí úspešnú sezónu

1868x
22. Marec 2020
M. Kravec: Sezónu hodnotím pozitívne
Členovia klubu spoločne zapózovali 
 
Východoslovenská lyžiarska liga v zjazdovom lyžovaní pokračovala svojím posledným 5. kolom. Spolu sa v lyžiarskom stredisku Deny zišlo 149 pretekárov zo šestnástich klubov východného Slovenska.
 
Bojovalo sa o posledné body do celkového poradia a teda každý pretekár Lyžiarskeho klubu Štart Bardejov mal motiváciu si vylepšiť svoju aktuálnu pozíciu.
 
Medzi najmladšie nádeje klubu patrí Ninka Jurčišinová, ktorá úspešne absolvovala svoju jazdu medzi slalomovými bránami. Mladší predžiak Oliver Štaffen obsadil 16. miesto (15 bodov) a po sčítaní troch najlepších výkonov sezóny získal spolu 58 bodov, čo mu v konečnom hodnotení vynieslo 20. priečku.
 
Viktória Blažejčíková získala piate miesto
 
V kategórii starších predžiakov obsadil 6. miesto Marko Jurčišin. Marko si za šieste miesto pripísal 40 bodov do celkového hodnotenia a v súčte troch najlepších výsledkov sezóny zaznamenal 156 bodov a konečné štvrté miesto.
 
Ďalší reprezentant bardejovského klubu Jakub Štaffen si dobrou jazdou vybojoval ôsme miesto a porciu 32 bodov. Na konci sezóny mu so súčtom bodov 84 patrí štrnásta priečka.
 
Martin Motyka v tej istej kategórii obsadil dvanáste miesto (22 bodov) a po súčte dvoch odjazdených kôl mu patrí na konci sezóny 27. priečka s 30 bodmi.
 
U mladších žiačok bardejovský klub reprezentovala Stanislava Gurská, ktorá si za 24. miesto pripísala 7 bodov. Na konci sezóny jej so súčtom bodov 28 patrí 30. priečka.
 
Marek Blažejčík v tej istej vekovej kategórii vybojoval za pätnáste miesto 16 bodov. V celkovom hodnotení po súčte troch najlepších kôl mu patrí 13. priečka so 68 bodmi.
 
Vľavo V. Blažejčíková, v strede N. Jurčišinová, vpravo M. Jurčišin, vzadu tréner M. Kravec
 
Juniorky a juniori jazdia preteky na dve kolá. Po súčte dvoch kôl obsadila Viktória Blažejčíková piate miesto (45 bodov) a tak isto sa umiestnila aj v celkovom hodnotení, kde po súčte troch najlepších umiestení získala pekných 150 bodov.
 
Ján Gurský svoju prvú jazdu nedokončil a teda si nepripísal žiadne body do celkového hodnotenia. Na konci sezóny mu vo svojej kategórii patrí jedenásta priečka so súčtom bodov 62.
 
„Sezónu hodnotím pozitívne. Napriek náročným tréningovým podmienkam, ktoré nám táto zima pripravila sa každý jeden zverenec zdokonalil v lyžiarskej technike. Počas pretekovej sezóny sa nám podarilo niekoľkokrát obsadiť popredné priečky. Najviac sa o to zaslúžili samotní pretekári svoju usilovnosťou,“ zosumarizoval tréner Milan Kravec a na záver dodal.
 
„Už teraz sa tešíme na ďalšiu sezónu. V Lyžiarskom klubu Štart Bardejov radi privítame každého, kto sa chce zdokonaliť a aktívne sa venovať tomuto krásnemu športu.“
(16:03, T. Kravec, foto: I. Jurčišinová)
 
Diskusia
Pridať komentár