Športové triedy na ZŠ na Komenského ulici v Bardejove patria k najlepším na Slovensku

935x
23. Marec 2020
Triedy so športovým zameraním
Videoreportáž
 
Základná škola na Komenského ulici v Bardejove otvára každoročne triedu so športovým zameraním, ktorú navštevujú deti už od prvého ročníka.
 
Rodičia pri zápise prváčikov uvádzajú, či majú záujem o športovú triedu. Pri veľkom dopyte sa konajú talentové skúšky, ktoré sa opakujú aj pri vstupe do piateho ročníka.
 
Kritériá sú na webe 
 
„Môžem povedať, že máme v každom ročníku športovú triedu, čo sme radi, že ta kontinuita je zachovaná. Tak isto by sme veľmi radi otvorili športové triedy aj na budúci rok, robíme to tak viacstupňovo. Kritériá na výber do športových tried sú aj na našej stránke,“ prezradil Zoran Kollárovič, učiteľ telesnej výchovy.
 
Pridávame ďalšie a ďalšie tie športové aktivity, ktoré deti zaujímajú
 
„Venujeme sa prevažne činnostiam to znamená behom, skokom, atletike celkovo ako takej, rôzne zábavne hry, cvičenia pohybové hry no a samozrejme aj kolektívnym hrám ako je basketbal, futbal, florbal, ako je frisbee, čiže postupne po ročníkoch potom pridávame ďalšie a ďalšie tie športové aktivity, ktoré deti zaujímajú“, doplnila Alena Geffertová, triedna učiteľka.
 
Využiť voľný čas 
 
Základná škola na Komenského ulici v Bardejove v športe už dlhodobo dosahuje skvelé výsledky a na Slovensku patrí jednoznačne k najlepším. A prečo by mali rodičia pre svojho budúceho prváčika vybrať práve túto školu?
 
„Myslím si, že hlavne preto, že majú široký záber čomu sa môžu venovať. Okrem toho, že môžu športovať a venovať sa práve tej telesnej a pohybovej aktivite, ktorá u mnohých detí je veľmi potrebná a práve takýto rodičia vyhľadávajú športové triedy, aby deti sa vybehali, aby boli pokojnejšie, kľudnejšie, aby využili ten voľný čas a trebárs nemuseli chodiť športovať niekde vonku,“ dodala A. Geffertová.
 
Deti z takýchto tried sa okrem športu venujú aj mnohým iným aktivitám. Škola ponúka bohatý výber a je len na samotnom žiakovi, čomu sa chce venovať. Všetky potrebné informácie nájdu rodičia na stránke školy, no v prípade otázok sa môžu obrátiť aj na samotné vedenie.
(18:44, M. Baranová)
 
Diskusia
Pridať komentár