Opravia 5 cestných úsekov

3x
02. Marec 2015

Úprava cesty v Bartošovciach

 cesty oprava BJ.jpg

Opravia cesty na piatich úsekoch 

 

V Prešovskom kraji sa budú opravovať cesty, v okrese Bardejov opravia 5 úsekov. Z rezervného fondu dá Prešovský samosprávny kraj na opravy ciest 3,3 milióna eur, ktoré pôjdu na opravu havarijných úsekov ciest druhej a tretej triedy. Okrem toho poslanci vyčlenili z úveru od Európskej investičnej banky 1,2 milióna eur na päťpercentné spolufinancovanie a nadlimitné výdavky na projekty, ktoré podporila sumou 7,8 mil. eur prostredníctvom Regionálneho operačného programu Európska únia.

Ide o rekonštrukciu 17 mostov, 17 úsekov ciest a štyri zosuvy.

Riaditeľ Správy a údržby ciest PSK Vladimír Kozák informoval, že z rezervného fondu opravia 25 úsekov ciest v siedmich okresoch kraja. Najviac peňazí pôjde do okresu Humenné. Za 640-tisíc eur tu opravia cesty na štyroch úsekoch.

V okrese Bardejov opravia päť úsekov, najvyššiu sumu si vyžiada oprava úseku cesty pri železničnej stanici v Bartošovciach (250-tis. eur). Z balíka 1,2 milióna eur, kde kraj spolufinancuje projekty podporené cez Regionálny operačný program, do konca júna opraví cesty, mosty a odstráni zosuvy.

(14:25, red)

real kancelaria.jpgPlatená reklama

 

Diskusia
Pridať komentár