Nadácia PSK podporila 15 rodín sumou viac ako 11 tisíc eur

1277x
17. Apríl 2020
Nadácia PSK pre podporu rodiny rozdelila 11 700 eur
Pomohlo sa 15 rodinám
 
Nadácia PSK pre podporu rodiny opäť rozdeľovala finančné prostriedky. Pomocnú ruku poskytla 15 rodinám v núdzi z Prešovského kraja a rozdelila medzi nich viac ako 11 700 eur.
 
Správna rada Nadácie PSK pre podporu rodiny „zasadala“ tento rok netradične. Finančné prostriedky rozdeľovala v tomto roku prvýkrát, a to cez internet. Hlasovanie členov rady prebiehalo per rollam, prostredníctvom online formulára. Celkovo rozdelila Nadácia PSK pre podporu rodiny viac ako 11 700 eur. Financie poskytla 15 rodinám z ôsmich okresov, ktoré sa ocitli v núdzi.
 
V troch prípadoch išlo o rodiny, kde v priebehu pol roka došlo k úmrtiu živiteľa rodiny. Matka tak zostala sama aj so školopovinnými deťmi. Nadácia týmto rodinám prispela najmä na základné potreby pre domácnosť a školské výdavky.
 
Podpora aj onkologického pacienta
 
Nadácia PSK podporila aj onkologického pacienta, ktorý sa po návrate z Českej republiky nemal kam vrátiť. Finančné prostriedky mu tak pokryjú mesačný pobyt v domove ošetrovateľskej starostlivosti.
 
„Žiadostí o podporu sme mali viac, osem z nich sme však nemohli ani zaradiť do hlasovania, keďže išlo o rehabilitačné pobyty, ktoré by rodiny v tomto období nevyužili. Žiadatelia sa však nemusia báť, posudzovať ich budeme na ďalšom zasadnutí správnej rady. Finančné prostriedky sme naopak rozdelili rodinám, ktoré postihla tragédia v podobe straty blízkeho človeka. Dúfam, že táto peňažná výpomoc im pomôže aspoň trochu zmierniť neľahkú situáciu, v ktorej sa ocitli,“ uviedol predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský.
 
Príspevok od nadácie pomôže rodinám z okresu Levoča, Sabinov, Poprad, Medzilaborce, Prešov, Svidník, Stropkov a Kežmarok. Tie ho využijú na zabezpečenie základných potrieb do domácnosti, na zdravotné a školské pomôcky, nevyhnutnú rekonštrukciu či splatenie dlhov.
(12:25, L. Heilová)
Diskusia
Pridať komentár