Klub Tatran Prešov sa lúči s trojicou hráčov

842x
28. Apríl 2020
Klub sa lúči s trojicou hráčov
V drese Tatrana Prešov sa nepredstaví trojica hráčov
 
V drese Tatrana Prešov sa v budúcej sezóne už nepredstaví trojica hádzanárov Lukáš Urban, Martin Straňovský a ani Rares Marian Fodorean. Kým prvému z menovaných sa zmluva po sezóne skončila, s ďalšou dvojicou sa klub na ukončení kontraktov vzájomne dohodli.
 
O odchode Lukáša Urbana sme informovali už v priebehu tejto sezóny, ktorú žiaľ predčasne ukončila pandémia koronavírusu. Tá zároveň zabránila oficiálnej rozlúčke s hráčom, ktorý je odchovancom klubu, v drese ktorého hádzanársky vyrastal a prešiel všetkými vekovými kategóriami. V kariére sa ale rozhodol pokračovať v drese francúzskeho tímu Chartres.
 
Túžil po zahraničí 
 
„Jeho odchod sme avizovali už v januári. Lukášovi na konci sezóny končila platná zmluva. My sme mu samozrejme navrhli jej predĺženie a pokračovanie, ale Lukáš už pred jeho veľmi nepríjemným zranením túžil po zahraničí, takže v tom momente sme už aj my začali uvažovať o náhrade na jeho pozíciu. To sme napokon riešili angažovaním nových hráčov na strednú spojku, keďže na tej ľavej máme, aj pri očakávanom návrate zraneného Dominika Kroka, dostatok hráčov. Lukášovi teda ešte raz chceme zapriať veľa šťastia a aby po úspešnej rekonvalescencii zo zranenia sa vrátil čím skôr na palubovky a úspešne pokračoval vo svojej kariére. Za jeho služby v jeho materskom klube mu veľmi pekne ďakujeme a do budúcna ostávajú dvere v Tatrane otvorené,“ uviedol generálny manažér klubu Miroslav Benický.
 
Končí aj kapitán
 
Okrem Lukáša Urbana v budúcej sezóne už neoblečie dres slovenského majstra ani Martin Straňovský. Ľavý krídelník s klubom, po vzájomnej dohode, ukončili zmluvný vzťah.. „S Martinom sme sa vzájomne dohodli na predčasnom ukončení ešte rok trvajúcej zmluvy. Ďalej túto tému ale klub komentovať nebude. Martinovi, ktorý bol v ostatných dvoch sezónach kapitánom tímu, takisto ďakujeme za jeho účinkovanie v Tatrane a v pokračovaní jeho kariéry mu prajeme ďalšie úspechy,“ povedal Benický.
 
V klube nebude pokračovať ani rodený Rumun vyrastajúci v Španielsku Rares Marian Fodorean. K dohode na rozviazaní zmluvy dospel klub s hráčom napriek tomu, že mal zmluvu platnú ešte na ďalšie dve sezóny. „Stalo sa tak z časti kvôli tomu, že aj keď sme Raresa pred rokom brali ako hráča pre ďalšie sezóny, v tej úvodnej nepresvedčil a dostatočne nenaplnil naše očakávania. Zároveň aj očakávania samotného hráča, ktorému touto cestou ďakujeme za jeho profesionálny prístup a odvedené služby, boli iné. Chce mať väčší herný priestor, čo v danom momente nebolo reálne, preto sme dospeli k spoločnej dohode,“ vysvetlil Benický.
(16:21, I. Kriššák)
Diskusia
Pridať komentár