Chlapci porazili Handlovú, dievčatá B. Bystricu, no na Ružomberok nestačili

6x
10. Marec 2015

Dve výhry a jedna prehra – bilancia z basketbalu

basket bj-handlova jm (5).jpg

 

 

Cez víkend odohrali basketbalisti a basketbalistky ďalšie stretnutia. Basketbaloví kadeti Kings Bardejov na domácej palubovke hostili celok Handlovej. Doposiaľ spolu odohrali tri stretnutia a vo všetkých bol úspešnejší Bardejov. Basketbalisti hrajú v skupine o 14. až 17. miesto.  Oba celky nastúpili v oklieštenej zostave. Úvodná štvrtina bola vyrovnaná, v druhej hra pokračovala a celky sa striedali vo vedení. Až v druhom polčase domáci zaradili vyššiu prevodovú rýchlosť a stretnutia dokázali dotiahnuť do 34 bodového víťazstva.

Hodnotenie trénera Miroslava Kobulnického po víťaznom zápase: "Pred zápasom som mal obavy. Nevedel som v akej zostave nastúpime. Pre zranenia a choroby nám chýbalo viacero hráčov, ale ukázalo sa, že s podobnými problémami zápasil aj náš súper, ktorí pricestoval na zápas so siedmimi hráčmi , čo sme náležite využili a z doterajších štyroch zápasov s Handlovou sme  tento krát vyhrali najvyšším rozdielom. Nespokojný som hlavne s úspešnosťou streľby, na ktorej musia chalani maximálne zapracovať. Súčasný model sa mi nepáči, chlapci odohrajú iba 20 zápasov. Malo by sa hrať každý s každým doma vonku alebo by sa nadstavba mala hrať v skupine o deviate až sedemnáste miesto."

Hosťujúci tréner j. Daubner takisto nie je spokojný s modelom súťaže, názor poskytol aj k zápasu. „Deň pred zápasom som mal k dispozícii iba piatich hráčov, nakoniec sa pozbierali ešte dvaja. Do Bardejova sme prišli ako siedmi trpaslíci. Prvý polčas sme ešte vládali, v druhom už nie.  Čo sa týka modelu, je na nič. Takáto kategória by mala hrávať turnajovým spôsobom, aj reprezentácia hrá turnajovým spôsobom. Vtedy by sa tie družstvá mohli porovnávať. Jeden zápas za dva týždne chalanom nedá nič.“

Posledné dva zápasy odohrá Bardejov doma, 21. a 22. marca  privíta Bratislavu.

Kings Bardejov – ŠBK Handlová 84:50 (35:32)

Zostava a body Bardejova: Kobulnický 21, Paľa 20, Kučeravý 18, Ivan 9, Durkáč 7, Billý 6, Seman 3, Dendis, Olejár

ahoj_top.jpg

Platená reklama

 

Basketbalistky BKM Bardejov odohrali dve stretnutia, v sobotu privítali Banskú Bystricu a v nedeľu Ružomberok.  Nepríjemná B. Bystrica Bardejovčanky poriadne potrápila, no z Bardejova odišla naprázdno. Domáce zvíťazili o 5 bodov.

Tréner Ladislav Mojdis: „Súper z Banskej Bystrice už 4 sezónu patrí k najnepríjemnejším súperom BKM. Prvýkrát sme sa stretli v Starej Turej na M-SR a tam sme vysoko prehrali. Oni boli druhí a my piaty. O rok už len nešťastná 8 bodová prehra. Oni tretí, my piaty. Minulý rok víťazstvo doma o 11 bodov a v BB prehra o 13 bodov. Oni piaty a my šiesty. O postavení v tabuľke rozhodol vzájomný zápas. Tento rok sa karta obrátila. V oboch zápasoch už víťazne. Po výhre v BB, chceli hráčky potvrdiť víťazstvo doma.

Cítili sa super aj keď ešte neboli úplne zdravotne fit. Veď konečne sa na lavičke stretol celý tím. Prvýkrát v sezóne. Po reprezentačnom zraze bola dvojica Gajdošová, Stachurová unavená, ale práve ony diktovali tempo celého zápasu. Gajdošová bola na neudržanie, Stachurová zase chytila druhý dych a hrala úžasne, kým nechytila štyri fauly. V závere rozhodla spolupráca Gajdošová - Ratvajská. Pekný zápas odohrali aj Stollárová a Pekárová Lívia. Ostatným sa už tak hra nedarila. Nevadí. Ale ako tím boli perfektné. Boli lepšie ako výsledok ukazuje.

Diváka musela potešiť kreativita v hre, bolo vidieť, že sa Bardejovčanky bavia, niekedy viac ako bolo potrebné Dievčatá, pekný zápas. 
V závere musím pochváliť aj súpera, ktorý sa nevzdával a prispel k nádhernému zápasu.“

BKM Bardejov – BK ŠKP 08 Banská Bystrica 76:71 (41:33) 


Gajdošová 23, Stachurová 16 – Horňáková 22, Hanková 13

 

V nedeľu hostili domáce hráčky celok Ružomberka a na súpera nestačil. Už polčas naznačoval, že Bardejovčanky to budú mať veľmi ťažké.

Tréner L. Mojdis: „Po včerajšom nepríjemnom súperovi bol dnešný súper ešte kvalitnejší, zvučnejšieho mena a s veľkou motiváciou na víťazstvo. V prípade víťazstva mal by ešte šancu dostať sa do čela tabuľky. Súper o rok starší, o tri roky skúsenejší po tesnom domácom víťazstve vedel, že dosiahnutie víťazstva v Bardejove bude ťažkým rébusom. Hra bola vyrovnaná.

Trénerka súpera brala oddychový čas a čistila hlavy. Bolo aj prečo. Potrebovala na hráčky BKM niečo vymyslieť. Hrali sme výborne, no nešťastne. Paradox - vývoj zápasu podobný ako v Ružomberku. Súper vysoko vyhral prvú štvrtinu. Vyrovnaná 2. a 3.štvrtina. No štvrtá štvrtina už oproti RK rozdielna. V Ružomberku sme nepríjemne doťahovali, tu nám súper unikol. Tam sme druhý polčas vyhrali, doma sme ho prehrali. Prečo prehra? Smola. Hráčky chceli, no nešlo to. Napríklad 30 nepremenených bodov Biľovej z radu istých a kde ďalšie. Takže výsledok iný ako hra. Ako sa vraví: nie každý deň je nedeľa. Určite sme súpera dobre prevetrali.
Súperovi gratulujeme. Je to dobrý tím. Škoda, že sme takýchto dobrých zápasov nehrali viac.“

BKM Bardejov – MBK Ružomberok 56:87 (34:50) 


Gajdošová 19, Biľová 11 – Kohútová a Csifáriová po 22

(16:10, red, foto: j)

617
Diskusia
Pridať komentár