V Hertníku otvorili nový kruhový objazd, zvýši sa aj bezpečnosť chodcov

4644x
12. Máj 2020
Prvý v rámci obcí v okrese Bardejov 
 Pozrite si videoreportáž
 
Predstavitelia prešovského samosprávného kraja, krajskí poslanci, zástupcovia obce Hertník a zástupcovia slovenskej správy ciest slávnostne otvorili zrekonštruovanú križovatku v obci Hertník. V rámci rekonštrukcie sa pôvodne priesečná križovatka zmenila na okružnú križovatku. Cena hotového diela je vyše 210 tisíc eur. Pôvodný technický stav ciest tretej triedy v predmetnom úseku bol v havarijnom stave a nezodpovedal požiadavkám na bezpečnú, plynulú a efektívnu dopravu.
 
„Stavba kruhového objazdu nebola nejako významné veľká investičná akcia. Bolo to niečo okolo 250 tisíc eur. Ale keď pozrieme na bezpečnosť ľudí, ktorí žijú v týchto obciach alebo križujú túto križovatku v obci Hertník, tak sami potvrdia, že tento kruhový objazd alebo táto kruhová križovatka už bola bytostne dôležitá, najmä pre deti na bicykloch alebo autobusmi do školy alebo pre osobné a nákladné autá bola tá frekvencia tak vysoká a ohrozenosť cestujúcich alebo peších bola tak významná, že sme museli pristúpiť k tomuto kroku,“ prezradil Milan Majerský, predseda Prešovského samosprávneho kraja.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
„Je to taký prvý kruhový objazd, lebo on sa vyžiadal sám, pretože tu bola situácia veľmi nebezpečná. Boli sme veľmi radi, že kruháč tu vošiel a bolo to možné zrealizovať, pretože keby sme mali problémy s pozemkami, tak tento kruháč tu nestojí,“ konštatoval Marcel Horváth, riaditeľ Správy a údržby ciest PSK.
 
Účelom stavebnej úpravy križovatky bolo stabilizovanie cestného telesa tretej triedy, zabezpečenie odtoku povrchových vôd, zabezpečenie požadovaných rozhľadových pomerov a zabezpečenie plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky. Osadilo sa aj nové vodorovné a zvislé dopravné značenie.
(14:47, B. Slivková)
Diskusia
Pridať komentár