75. výročie ukončenia 2. sv. vojny vo fotografiách žiakov ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove

792x
13. Máj 2020
Miesta venované vojnovým hrdinom
Deti navštívili rôzne miesta
 
V roku 2020 si pripomíname 75. výročie od ukončenia Druhej svetovej vojny (1939 - 1945). Bol to celosvetový ozbrojený konflikt, najväčší v dejinách. Zomreli v nej milióny ľudí – vrátane nevinných žien a detí.
 
Stará múdrosť hovorí: "Kto nepozná minulosť, je odsúdený na to, aby ju opakoval." Toto nemôžeme a nesmieme pripustiť. Musíme si uchovávať hrdinstvo ľudí, ktorí položili svoje životy a ktorí poznali hrôzy vojny či koncentračných táborov, aby sme my mohli prežiť náš život šťastný a pokojný.
 
Pri štandardnom priebehu školského roka sa na ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove každoročne venujeme tomuto smutnému výročiu. Pre žiakov chystáme rôzne aktivity, kvízy, čítania príbehov či pozeráme filmy bez záveru, ktorý dokončí každý žiak kreatívne podľa svojho cítenia. Žiaľ, momentálna situácia nám nedovoľuje uskutočniť tieto aktivity osobne s našimi žiakmi.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
Preto pani učiteľka Mgr. Monika Pilková v spolupráci s pani riaditeľkou Mgr. Milenou Kravcovou prišli so zaujímavou výzvou. Citujeme: „ ... sme presvedčení, že ste (žiaci) s rodičmi navštívili miesta venované vojnovým hrdinom tu v meste alebo v okolí. Aj v našom okrese sú takéto pamätníky, sú po celom Slovensku. Preto je tu výzva pre Vás, žiaci. Ak ste navštívili pamätníky, alebo ich poznáte, pohľadajte na internete a pošlite nám fotografie s názvom, kde sa nachádzajú. Tešíme sa na vaše príspevky!“
 
Naši šikovní žiaci nám obratom poslali množstvo fotografií, na ktorých sa nachádzajú rôzne pamätníky k ukončeniu vojnového šialenstva. Aj takýmto improvizovaným spôsobom v čase pandémie chceme viesť našich žiakov k tomu, aby si natrvalo uvedomili pravdu, že kto nepozná minulosť, je naozaj odsúdený na to, aby ju opakoval.
(18:00, M. Pilková, za učiteľov ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove)
Diskusia
Pridať komentár