Mestská tržnica v Bardejove v novom režime i na menšej ploche

4323x
14. Máj 2020
Tržnica v Bardejove je otvorená
 Pozrite si videoreportáž
 
Mestská tržnica na Komenského ulici v Bardejove bola po nútenom zatvorení z dôvodu koronavírusu znovu otvorená. Po zrelej úvahe a po posúdení možností o tom rozhodla samospráva mesta Bardejov.
 
Aj napriek predchádzajúcemu apelu na pochopenie a ústretovosť tak predávajúcimi, ako aj kupujúcimi, vznikli isté trenice a pravdepodobne aj konfliktné situácie.
 
Po dvoch týždňoch od otvorenia tržnice sa situácia stabilizovala a podarilo sa prvotné problémy viacmenej vyriešiť.
 
„Chcem požiadať všetkých, ktorí využívajú služby tržnice, aby boli ústretoví a aby prejavili istú mieru empatie a pochopenia, pretože táto tržnica nepracuje v starom režime, pracuje v novom režime, ktorý sa musel prispôsobiť tým podmienkam, ktorú sú dané rozhodnutím Úradu verejného zdravotníctva. To znamená, dodržanie dvojmetrových odstupov, trhovisko sa nachádza na menšej ploche, ako tomu bolo doteraz, je tam zabezpečená dezinfekcia a ďalšie a ďalšie veci,“ ozrejmil Štefan Hij z útvaru tlačového a medzinárodných vzťahov MsÚ v Bardejove a dodal.
 
„Môžem s radosťou konštatovať, že tie prvotné problémy, ktoré sa tam ukázali, problémy s parkovaním, problémy s nedodržiavaním vzdialeností a ďalšie veci, že sa pomaličky podarilo eliminovať.“
 
Pri prijatí rozhodnutia opätovného otvorenia tržnice sa samospráva riadila v prvom rade snahou o ústretovosť vo vzťahu k požiadavkám obyvateľov Bardejova na poskytovania takýchto služieb a naplnenie princípu "vyššieho záujmu", teda záujmu jej obyvateľov.
 
Každý návštevník tržnice by sa mal správať zodpovedne a uvedomiť si, že prijatý režim je kvôli zdraviu kupujúcich, ako aj predávajúcich na mestskej tržnici.
(15:55, red, L. Urbán)
Diskusia
Pridať komentár