Zmenený zápis detí do škôlok v Bardejove, tie ostávajú zatvorené

1166x
15. Máj 2020
Škôlky ostávajú zatvorené, zapísať dieťa sa však dá
 Pozrite si videoreportáž
 
V Bardejove môžu rodičia svoje deti zapísať do materských škôl až do konca mája. Samospráva aj vzhľadom na prijaté opatrenia Úradu verejného zdravotníctva bude preferovať elektronickú formu podania žiadosti - nebude to však nevyhnutnosť.
 
„Ak rodičia nemajú možnosť vyriešiť tento problém elektronicky, môžu podať žiadosť poštou, môžu podať osobne. Samozrejme za dodržania všetkých hygienických a epidemologických podmienok, ktoré sú Úradom verejného zdravotníctva, Centrálnym krízovým štábom a Mestským krízovým štábom určené,“ prezradil vedúci referátu tlačového a medzinárodných vzťahov MsÚ v Bardejove Štefan Hij.
 
Všetky potrebné informácie k zápisu nájdu rodičia na webovej stránke mesta, na webových stránkach jednotlivých škôlok a nájdu ich aj na bránach a vstupoch do jednotlivých škôl.
 
„K zápisu je potrebné aj vyhlásenie o zdravotnom stave dieťaťa, to však v dôsledku opatrení prijatých v boji s koronavírusom nie je podmienkou, že k momentu podania prihlášky alebo žiadosti to musí byť doložené. Stačí, keď to doložia do 30. 6. alebo pri nástupe dieťaťa do materskej školy,“ dodal Hij.
 
Momentálne všetky materské škôlky v meste Bardejov sú zatvorené. Dátum možného otvorenia škôlok v tomto čase nie je známy. Samospráva však bude veľmi ústretová k všetkých rodičom, ktorí požiadajú o zápis svojich detí do materskej školy.
(19:11, L. Urbán)
Diskusia
Pridať komentár