Štvrtáci z triedy pre intelektovo-nadaných žiakov zo ZŠ na Komenského 23 sa učia navzájom

1302x
17. Máj 2020
Triedny projekt 4.D „Nauč nás, čo vieš!“: Gitara
Janko hral skladby, ostatní hádali 
 
V našej triede pre intelektovo-nadaných žiakov sa od začiatku školského roka učíme navzájom to, čo nás baví. Náš spolužiak Jakub Roman nám tentokrát na online vyučovaní predstavil svoju tému - Gitara.
 
V úvode nám ukázal prezentáciu o tomto brnkacom strunovom nástroji a jeho vzniku. Dozvedeli sme sa, že pochádza z Ázie a existujú rôzne druhy gitár. Na jednej z nich – klasickej, sa učí hrať aj Jakub. Spoznali sme aj najbohatšieho gitaristu na svete - Paula McCartneyho, a aj mesto, kde sa nachádza gitarové múzeum na Slovensku - Sobrance.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
Po prezentácii nasledoval kvíz, v ktorom sme mohli vidieť aj počuť, ako Jakub hrá. Zahral nám tri skladby a našou úlohou bolo uhádnuť ich názvy. Darilo sa nám celkom dobre a odniesli sme si aj diplomy, ktoré Jakub vytvoril a zaslal nám emailom.
 
Náš spolužiak Jakub sa učí hrať na gitare už druhý rok a veľmi ho to baví. Prezradil, že je to pre neho ľahký nástroj, ale ťažký pre prsty. Ďakujeme Jakubovi za tento prínosný online zážitok. Opäť sme sa niečo nové naučili.
(19:32, M. Matiaš, 4.D,foto: A. Tribusová)
Diskusia
Pridať komentár