V Zariadení pre seniorov Náruč sa opäť testovalo, koronavírus u nikoho nepotvrdili

766x
20. Máj 2020
Koronavírus u nikoho nepotvrdili
Opäť prebiehalo testovanie 
 
Do prešovských zariadení pre seniorov sa koronavírus nedostal. Potvrdili to aj opakované testy, ktoré v týchto dňoch vykonali v ZpS Náruč.
 
Zamestnanci a prijímatelia sociálnej služby zo Zariadenia pre seniorov Náruč na Veselej ulici v Prešove si takmer po mesiaci zopakovali testy na koronavírus. V dňoch 18. a 19. mája 2020 tu vykonali testovanie na prítomnosť protilátok IgM/IgG proti COVID-19. Celkovo otestovali 214 osôb, pričom výsledok bol u všetkých negatívny.
 
Testovanie prostredníctvom takzvaných rýchlotestov potvrdilo stav, ktorý bol zistený v zariadení Náruč už pri klasickom testovaní metódou RT-PCR v apríli 2020, kedy testy prítomnosť ochorenia COVID-19 rovnako vylúčili. V zmysle usmernenia Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR testovanie vykonali určení kvalifikovaní pracovníci zo zariadenia.
 
Tieto výsledky opäť potvrdili, že prísne dodržiavanie hygienických a bezpečnostných opatrení v celom zariadení malo zmysel. Prijaté opatrenia však naďalej zostávajú v platnosti. „Všetkým, ktorí sa zaslúžili o tieto výsledky úprimne ďakujem za vykonanú prácu a želám veľa zdravia i tvorivých nápadov pri zvyšovaní kvality života prijímateľov sociálnej služby,“ uviedol Jozef Dobrovič, riaditeľ ZpS Náruč.
(13:45, presov.sk)
Diskusia
Pridať komentár