Bežná kontrola a vodič pod vplyvom alkoholu

1226x
21. Máj 2020
Ďalší vodič pod vplyvom alkoholu
 
Vodič nafúkal 2,44 promile
 
Policajti sú denno-denne na našich cestách a dohliadajú na bezpečnosť všetkých účastníkov cestnej premávky a to aj tým spôsobom, že náhodnými kontrolami vodičov zistia prítomnosť alkoholu u niektorých z nich. 
 
Ide o nezodpovedných vodičov, ktorí svojím nerozvážnym konaním ohrozujú život i zdravie svoje ale aj všetkých ostatných účastníkov cestnej premávky. K takýmto vodičom sa ,,pridal“ aj 48 ročný muž z obce Nižné Ladičkovce. 
 
Ten ako vodič viedol v utorok (19.05.2020) vo večerných hodinách osobné motorové vozidlo po ul. Ševčenkovej v Humennom, pričom bol policajnou hliadkou Obvodného oddelenia Policajného zboru v Humennom riadne zastavený a kontrolovaný.  
 
Pri kontrole bol vodič podrobený vyšetreniu na alkohol dychovou skúškou, bola mu nameraná hodnota 1.17 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu (opakovaná dychová skúška ukázala hodnotu 1.21 mg/l).  
 
Vodič bol obmedzený na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Po vykonaní potrebných procesných úkonov poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Humennom vzniesol tomuto mužovi obvinenie z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.
(10:47, krpz)
Diskusia
Pridať komentár