Športová hala v Humennom je k dispozícií, vynovené šatne pre plavcov

525x
21. Máj 2020
Uvoľňovanie opatrení
Vynovené šatne v rozprávkovom štýle 
 
Uvoľňovanie 4. fázy protiepidemio­logických opatrení sa dotkne športovej haly, neskôr aj krytej plavárne. Objekty sa pripravujú na využívanie, i keď nie všetko je jednoduché, ako by sa na prvý pohľad zdalo. Primátor Miloš Meričko si v stredu (20.5.) obzrel krytú plaváreň.
 
„Teším sa, že čas koronakrízy sme využili na zlepšenie podmienok krytej plavárne. Sú vynovené priestory šatní pre malé plavkyne, privíta ich nové obloženie s detským motívom, tiež nové lavičky i odkladací priestor. Rekonštrukciou prešli aj sociálne zariadenia,“ povedal na úvod Miloš Meričko.
 
Rekonštrukcia ďalších častí nateraz nebude podľa plánu pokračovať, lebo koronakríza má svoj dosah aj vo finančnej sfére, takže chlapci si na rozprávkové obkladačky v šatni budú musieť chvíľu počkať. Krytú plaváreň zatiaľ verejnosť využívať nemôže, aj keď oficiálne uvoľnením 4. fázy dostali športové kluby „zelenú“. Humenskí plavci musia ešte pár dní vydržať. Ekonomicky je prevádzka krytej plavárne v týchto dňoch výrazne nevýhodná. Náklady na kompletnú prípravu jedného dňa sú tisíc eur.
 
Vnútorné športoviská, t.j. mestská športová hala, sa už počnúc stredou (20.5.) v určitých časových hodinách využívať môže.„Športová hala ponúka svoje priestory približne do 16. hodiny, dovtedy sú k dispozícii aj naši zamestnanci. Chceme zatiaľ využiť časť dňa, kedy nemusíme výrazne svietiť. Už prijímame objednávky," poznamenal Peter Ždiňák, poverený riadením Správy rekreačných a športových zariadení v Humennom.
(15:05, M. Škuba, humenne.sk)
Diskusia
Pridať komentár