Ulica 17. novembra v Prešove mení svoju tvár

1084x
21. Máj 2020
Revitalizácia vnútroblokov
Pozrite si videoreportáž 
 
Mesto Prešov postupne pokračuje s revitalizáciou vnútroblokov. Ulica 17. novembra 126 až 130 je jednou z ďalších, ktorá získa nový a krajší vzhľad.
 
„Cieľom tohto projektu je predovšetkým skvalitniť úroveň bývania obyvateľov tejto ulice a taktiež zvýšiť úroveň životného prostredia. Zároveň vytvoriť zelenú oddychovú zónu pre všetky vekové kategórie s rôznymi hracími prvkami pre deti a vytvoriť nové možnosti parkovania a bezpečnejšiu lokalitu ako takú,“ prezradil hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.
 
Vo vnútrobloku pribudne nové oplotené detské ihrisko s hojdačkou, trampolínou a lanovou vežou. Na nevyužitej zelenej ploche bude vybudované outdoor fitnes ihrisko a oddychová zóna s lavičkami. Pribudnú aj parkovacie miesta.
 
„Vodiči budú môcť po novom zaparkovať na celkom 57 nových parkovacích miestach. Zároveň dôjde k zmene dopravného značenia, na základe ktorého sa v tejto lokalite zjednosmerní doprava. Zároveň okrem bezpečnejšieho parkovania sú vytvorené lepšie podmienky na prejazd, či už zásobovacích vozidiel, alebo prípadne vozidiel záchranných zložiek,“ pridáva hovorca mesta Prešov.
 
Vnútroblok na ulici 17. novembra patrí k jedným z najstarších v meste a nachádza sa v blízkosti historického centra Prešova.
(16:00, B. Slivková)
Diskusia
Pridať komentár