Prístup do materskej školy Mirka Nešpora na Sídlisku III v Prešove je bezpečnejší

536x
24. Máj 2020
Nový chodník i osvetlený prechod pre chodcov
 Pozrite si videoreportáž
 
Materská škôlka Mirka Nešpora je situovaná v pokojnej lokalite na okraji Sídliska III v Prešove. Tichá ulica, po ktorej denne prechádzajú rodičia s deťmi do škôlky, v súčasnosti slúži ako dočasná prístupová komunikácia pre ťažké mechanizmy, ktoré prevážajú stavebný materiál na výstavbu rýchlostnej cesty R4.
 
Mesto Prešov preto pripravilo riešenie, ktoré výrazne prispeje k zvýšeniu bezpečnosti v tejto lokalite.
 
„Prístup do materskej školy Mirka Nešpora na Sídlisku III je bezpečnejší. Mesto Prešov totiž zrealizovalo v tejto lokalite nový chodník s novou dlažbou, osvetlený prechod pre chodcov a taktiež novú vstupnú bránu do areálu materskej školy pre peších. Týmto spôsobom sa výrazne zvýši bezpečnosť učiteliek, rodičov detí ale predovšetkým malých škôlkárov,“ ozrejmil hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.
 
Do materskej školy bol vytvorený nový vstup v zadnej časti areálu, kde pribudla aj nová brána. Rodičia s deťmi sa dostanú k tomuto vstupu cez nový prechod pre chodcov, ktorý je označený dopravnou značkou a má samostatné osvetlenie.
 
Ide v poradí už o 99. prechod pre chodcov s osvetlením na území Prešova. Celková cena investície predstavuje necelých 9000 eur.
(18:33, B. Slivková)
Diskusia
Pridať komentár