Objasnené viaceré krádeže v rodinných domoch v okrese Humenné

1250x
27. Máj 2020
Vlámačky spáchali traja muži
Policajtom sa podarilo objasniť krádeže
 
V dobe od 08.05.2020 do 23.05.2020 došlo v služobnom obvode Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom k zvýšenému nápadu majetkovej trestnej činnosti. Vtedy ešte neznámy páchateľ vykrádal rodinné domy, išlo celkovo o štyri prípady.
 
Polícia vo všetkých prípadoch začala trestné stíhanie vo veci prečinu porušovanie domovej slobody spáchaného v súbehu s prečinom krádeže.
 
Prvý prípad krádeže v rodinnom dome bol ohlásený v obci Hrabovec nad Laborcom. Páchateľ neoprávnene vstúpil na pozemok domu a cez neuzamknuté dvere vošiel dnu. Odcudzil tablet, náušnice, doklady, manikúru, dve retiazky, tri prstene i hodinky (zo žltého kovu). Majiteľkám vznikla škoda vo výške najmenej 266 eur.
 
Ďalšie dva prípady vykradnutých rodinných domov boli v obci Jabloň. Do jedného domu páchateľ vošiel cez okno, ktoré vytlačil. Spod matraca v spálni vzal finančnú hotovosť vo výške 2 500 eur a zo zásuvky v kuchyni vzal 70 eur. Do druhého domu v Jabloni páchateľ vošiel cez neuzamknuté vchodové dvere. Odtiaľ si odniesol viacero šperkov zo žltého kovu (hodinky, retiazky, prstene, náramky i náušnice). Majitelia škodu vyčíslili na 1 600 eur.
 
Ani obec Brestov nad Laborcom neunikla neželanej pozornosti páchateľa. Z jedného z rodinných domov (do ktorého sa páchateľ dostal opäť cez neuzamknuté vchodové dvere) odniesol šperky (prstene, hodinky i finančnú hotovosť). Majitelia škodu zatiaľ presne nevyčíslili.
 
Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom na týchto prípadoch intenzívne pracovali, vykonávali sa okrem iného aj operatívne previerky. Výsledkom vyšetrovania bolo získanie dostatočných dôkazov k vzneseniu obvinenia konkrétnym osobám, ktoré sa týchto skutkov dopustili. Išlo o 3 mužov, 28 ročného a 34 ročného z obce Leles a 20 ročného z obce Čierne N/Tisou. Všetci traja boli zadržaní, boli obmedzení na osobnej slobode a boli umiestnení do cely policajného zaistenia. Na všetkých troch obvinených poverený príslušník spracoval podnet na podanie návrhu na ich väzobné stíhanie.
 
Pri objasnení prípadu, stotožnení a zadržaní páchateľov je potrebné vyzdvihnúť veľmi dobrú spoluprácu s policajtmi Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru Trebišov.
(14:17, krpz)
Diskusia
Pridať komentár