VIDEO | Prešov pripravuje zmenu. Uzamykať sa budú priestory s kontajnermi

928x
02. Jún 2020
Primátorka sa inšpirovala v Prahe
 Pozrite si videoreportáž
 
Prešov pripravuje zmenu k lepšiemu. Znečistené priestory pri stojiskách so zbernými nádobami by sa mali stať minulosťou. Primátorka mesta Andrea Turčanová plánuje celoplošné uzamykanie kontajnerov.
 
"Mesto Prešov zvažuje možnosť uzamykania kontajnerov na komunálny odpad, aby sa tak zamedzil prístup k týmto kontajnerom pre neprispôsobivých občanov, ktorí sa prehrabávajú v odpadkoch. Týmto spôsobom môžeme jednak dosiahnuť čistejšie mesto a na druhej strane môžeme aj zamedziť prípadnému šíreniu ochorenia COVID-19," uviedol hovorca mesta Vladimír Tomek.
 
Turčanová už dala pokyn na rokovanie so správcami bytových domov. Realizácia riešenia by podľa nej mala byť efektívna, čo najrýchlejšia a čo najlacnejšia.
 
"To znamená, aby sa uzamykali čipmi od bytových domov a vlastne správcovia alebo domoví dôverníci by v čase vývozu tieto kontajnery akokeby odomkli. Bol by uzamykateľný každý jeden kontajner samostatne a tým by sme zabránilo jednak hlodavcom, ale hlavne aj separátorom, ktorí veľmi sa radi prehrabujú v odpadkových košoch a robia nám neporiadok na sídliskach," ozrejmila primátorka Prešova Andrea Turčanová.
 
Primátorka sa inšpirovala modelom, ktorý funguje v Prahe. Uzamykať sa budú priestory s kontajnermi. Na miestach, kde nie sú zrekonštruované stojiská pre smetné nádoby, sa budú uzamykať jednotlivé kontajnery.
(20:35, red, B. Slivková)
Diskusia
Pridať komentár