Po terénnych úpravách osadenie obrubníkov

1067x
05. Jún 2020
Po terénnych úpravách osadenie obrubníkov
 
V rámci projektu „Rozšírenie mestského cintorína v Humennom" už začínajú priestory humenského miesta posledného odpočinku naberať nový výzor.
 
Zo všeobecného hľadiska znamená prvá etapa stavebných prác rozšírenie cintorína o 834 hrobových miest. Stavenisko na realizáciu stavby bolo odovzdané 5. mája, ani nie po mesiaci už badať na zelenej pláni zmeny.
 
Najskôr sa začalo s konkrétnym vytyčovaním priestoru. V polovici mája sa do trávnatej plochy zahryzli bagre, odstránila sa ornica z celej plochy, dochádzalo k terénnym úpravám.
 
„Časť zeminy sa použila práve k vyrovnaniu ďalších terénnych nerovností, nevyužitý zvyšok je umiestnený na skládke v areáli cintorína. Zrealizované sú aj odkopy na chodníky so zhutnením pláne. Koncom mája sa začala montáž obrubníkov, tie sú v súčasnosti osadené zhruba na 50 percent," poznamenal Slavomír Jančík z Odboru koncepcie a rozvoja mesta.
 
V rámci stavby budú vybudované chodníky a uličky na ploche 1 200 m2, chodníky budú s asfaltovým povrchom široké tri metre, aby umožňovali jazdu pohrebného vozidla. Uličky so šírkou dvoch metrov budú zo zámkovej dlažby. Medzi pásmi hrobových miest budú uličky zatrávnené. Súčasťou stavby novej časti mestského cintorína je aj osvetlenie a ozvučenie.
(10:21, M. Škuba, humenne.sk)
Diskusia
Pridať komentár