Prezident Andrej Kiska je dnes v Bardejove, do Moskvy nepôjde

17x
18. Marec 2015

Prezident navštívil aj Spojenú školu Juraja Henischa


Prezident v Bardejove

 

Dnes (streda, 18.3.2015) navštívil mesto Bardejov prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska. Prezident dnes odštartoval trojdňový výjazd v Prešovskom kraji. A. Kiska sa na východnom Slovensku stretáva s primátormi, starostami, riaditeľmi škôl či podnikov, ale aj so širokou verejnosťou, aby zistil, aké problémy trápia obyvateľov v tejto časti Slovenska. 

Prezident označil mesto Bardejov za jedno z najkrajších miesto na Slovensku. Podľa jeho slov je v Bardejove už niekoľký krát a stále má úžasný pocit, ak je na Radničnom námestí.  V Prešovskom kraji je veľká nezamestnanosť a aj podľa A. Kisku je to najväčší problém, ktorý Bardejov trápi. Hlava štátu začala svoj výjazd na radnici, kde sa stretla s primátorom B. Hanuščakom a predsedom PSK P. Chudíkom.  Po skončení debát na úrade prezident predstúpil pred novinárov a oznámil, že neodcestuje do Moskvy na oslavy ukončenia druhej svetovej vojny, kde ho pozval prezident krajiny Putin.  

real kancelaria.jpg

Platená reklama

 

Nasledovala návšteva Spojenej školy J. Henischa, kde sa okrem riaditeľa stretol aj s vedúcimi maturitných komisií. Zároveň prezident predstúpil aj pred študentov tretieho ročníka, tí mu položili aj niekoľko otázok. Po obede v reštaurácii Gurman navštívil A. Kiska spoločnosť Obuv špeciál, ktorá nadväzuje na obuvnícku tradíciu v meste. Následne sa prezident v popoludňajších hodinách presunie do Sveržova, kde sa stretne so starostami obcí združených v spoločnej úradovni pre 80 obcí tohto regiónu.

Návštevu Bardejova zavŕši diskusiou s občanmi, ktorú organizuje OZ Kandeláber v spolupráci s bardejovskou radnicou. Začiatok diskusie je o 18:00, miestom konania sa stane Hotelová akadémia v Bardejove.

(13:20, red)

627
Diskusia
Pridať komentár