Prezident A. Kiska: V Bardejove je vysoká nezamestnanosť

23x
19. Marec 2015

Hlava štátu o tom, ako bolo v Bardejove

prezident ahojbardejov.sk (4).JPG

Prezident A. Kiska v stredu 18.3. absolvoval návštevu Bardejova. O jeho návšteve sme vás informovali http://ahoj.tv/clanok/prezident_andrej_kiska_je_dnes_v_bardejove_do_moskvy_nepojde.html

Po svojej návšteve hlava štátu prezradila: „Krásny kraj, bohatá história, ale vysoká nezamestnanosť, nízke platy a veľakrát pocit tunajších ľudí, že tam v Bratislave na ich problémy zabudli. A veľa šikovných ľudí, ktorí sa snažia bojovať s osudom a majú aj výsledky.

Mal som včera veľa stretnutí, pýtam sa a počúvam, ako môžem pomôcť z pozície prezidenta. A chcem sa podeliť s niekoľkými úspešnými projektmi, ktoré si to zaslúžia.


V okolí Bardejova funguje úžasná spolupráca 85 obcí, dediniek, ktoré majú spoločný obecný úrad. Vynaliezavosť, zdravý rozum a ochota spolupracovať. Majú spoločný stavebný úrad, účtovníčky alebo odbor životného prostredia. 19 ľudí v jednej budove v Bardejove pracuje pre celý okres. Takto starostovia šetria nielen obecné náklady na mzdy či priestory, ale využívajú spoločne expertov, ktorých v obci nemajú. Mnohí experti v hlavnom meste neverili, že projekt môže fungovať. A funguje už viac ako 20 rokov.


Navštívil som aj Spojenú školu Juraja Henischa v Bardejove, ktorá je ukážkovo pripravená pre žiakov s telesným postihnutím. Študuje ich tu 30. Také kvalitné podmienky, ako majú tu, by mali mať študenti s telesným postihnutím v každom väčšom meste. 


Počul som, že ide o úspešný podnik, ale netušil som, kde všade vo svete nosia topánky zo Slovenska. Nosia ich hasiči, vojaci či policajti z mnohých krajín sveta. Spoločnosť Obuv Špeciál, ktorú som navštívil, je dôkazom toho, že v Bardejove stále existuje kvalitná obuvníčina, ktorú si cenia vo svete možno aj viac, ako my doma.  A večer som mal aj diskusiu s občanmi Bardejova,“ informoval prostredníctvom sociálnej siete prezident Slovenska.  

Video a fotogalériu z návštevy Bardejova si môžete pozrieť na našom webe (link vyššie).

(16:25, red)

Diskusia
Pridať komentár