VIDEO | Prevádzky na Radničnom námestí v Bardejove ožívajú

2378x
13. Jún 2020
Gastro prevádzky v Bardejove sú už otvorené
 Pozrite si videoreportáž
 
Reštaurácie, bary, kaviarne, cukrárne a všetky gastro prevádzky v Bardejove a na Slovensku sa po pandémii koronavírusu a po postupnom uvoľňovaní opatrení pomaly vracajú do bežných koľají.
 
Niektoré fungujú v režime ako pred pandémiou, pri dodržaní stále platných hygienických opatrení, niektoré sú otvorené v obmedzených otváracích hodinách. Na Radničnom námestí v Bardejove väčšina prevádzok už má pripravené a otvorené letné terasy.
 
„My sme otvorili našu prevádzku 6. mája, bolo nám dovolené otvoriť terasy, kde vzhľadom na to, že prišlo zlé počasie, to bolo také nijaké, lebo ľudia nechodili na terasu, bola zima, pršalo, ale aj tak sme bojovali. Potom sa to začalo trošku nabaľovať, ale opatrne, hlavne ľudia boli opatrní,“ prezradil Ján Kmec z Irish Pubu.
 
„Hneď ako bola možnosť mať letné terasy, tak sme to dali do prevádzky, zákazníci uvítavajú byť na terase, len to počasie,“ zhodnotila Andrea Gutteková z Culinar caffe plus.
 
AKTUÁLNE OBEDOVÉ MENU NA CELÝ TÝŽDEŇ NÁJDETE NA NAŠOM WEBE
 
Väčšina prevádzok, počas doby, kedy mali zatvorené, rozbehla rozvoz jedál, donášku alebo samostatný odber jedál. Dopad spôsobený pandémiou a následné otvorenie sa dotklo každej gastro prevádzky rôzne.
 
„U nás sa to nedotklo nejak výrazne. Tie prvé dva týždne bola oťukávačka, ale počas toho sme spustili donášku zmrzliny a koláčov domov, čiže sme si to aspoň tak vykompenzovali,“ povedala Mária Greifová z Cukrárne a zmrzlinárne Eiscafé Tranquilla
 
„Našu reštauráciu to ovplyvnilo takto, že upadli nám zákazníci na reštaurácii, ale posilnil sa nám vývoz obedov, fungovali sme na osobnom odbere a donáške,“ doplnila A. Gutteková.
 
Každá reštaurácia, bar alebo cukráreň museli prijať už dobre známe hygienické opatrenia ako dvojmetrové rozostupy medzi stolmi, obmedzený počet osôb pri jednom stole ak nejde o rodinu a dezinfekciu rúk pred vstupom. Návštevnosť zariadení pomaly stúpa a pribúdajú aj objednávky na spoločenské akcie a posedenia.
 
„Objednané akcie boli zrušené, ale teraz sa to nanovo rozbieha a ľudia si rezervujú dátumy na rodinné oslavy,“ dodala Gutteková.
 
„Zatiaľ nemáme toľko objednávok koľko by sme očakávali, ale pomaly sa to rozbieha,“ zhodnotil Michal Ferkanin z Radničnej pivnice.
 
Hygiena v každej prevádzke je nastavená vysoko. Pravidelne sa dezinfikujú priestory, sociálne zariadenia, aby návštevník mohol bezpečne využiť ponúkané služby.
(18:28, red, B. Slivková)
Diskusia
Pridať komentár