Mesto Vranov nad Topľou otvorilo zmodernizovanú tržnicu

707x
15. Jún 2020
Mesto Vranov nad Topľou otvorilo zmodernizovanú tržnicu
Zmodernizovaná tržnica
 
Primátor mesta Ján Ragan spolu s konateľom spoločnosti Betpres, s.r.o. Matúšom Barkócim a s prednostom Okresného úradu vo Vranove nad Topľou Andrejom Krišandom slávnostne otvorili zmodernizovanú mestskú tržnicu vo Vranove nad Topľou.
 
Hlavným cieľom rekonštrukcie bolo vytvorenie dôstojných podmienok pre predajcov – poľnohospodárov a samostatne hospodáriacich roľníkov z regiónu, podpora regionálnej produkcie (predaj priesad, zeleniny, ovocia, včelích produktov, mliečnych výrobkov, ovocných štiav a pod.) a podpora zamestnanosti v meste a okrese Vranov nad Topľou.
 
Zároveň občania mesta a okresu Vranov nad Topľou majú možnosť nakúpiť si v dôstojných, pekných priestoroch modernizovanej mestskej tržnice. V rámci modernizácie bol upravený celkový vzhľad tržnice, zrealizované napojenie na dažďovú, splaškovú kanalizáciu a na verejný vodovod, vymenené a zmodernizované boli toalety, elektrické rozvody, vymenené boli drevené múry na predajných bunkách, ktoré boli zateplené, opravené boli spevnené plochy a pre návštevníkov tržnice boli vytvorené nové parkovacie miesta. Okrem 16 predajných stolov sú v priestore tržnice samostatné predajne s celoročnou prevádzkou.
 
Modernizácia Mestskej tržnice vo Vranove nad Topľou je financovaná z finančných prostriedkov štátu vyčlenených v rámci akčného plánu vo výške 200 000 eur. Mesto Vranov nad Topľou z vlastných prostriedkov do tejto modernizácie preinvestuje 87 520 eur.
 
Stavebné povolenie na stavbu Tržnica vo Vranove nad Topľou bolo vydané Mestským národným výborom v roku 1984, postavená bola v akcii Z za 326 901 vtedy československých korún. Posledná rekonštrukcia bola zrealizovaná v roku 1998, a to Mestským podnikom služieb.
(10:01, vranov.sk)
Diskusia
Pridať komentár