VIDEO | Futbalistky z Bardejova predčasne ukončili svoje súťaže

2333x
17. Jún 2020
Koronavírus obral Bardejov o možnosť hrať o titul i o Ligu majstrov
 Pozrite si videoreportáž
 
Dlhodobo najúspešnejší športový kolektív v okrese Bardejov aktuálnu sezónu nedohrá. Pre futbalistky Partizána Bardejov sa tak predčasne ukončil boj o majstrovskú trofej i o zisk Slovenského pohára. Súťaž nedohrajú ani dorastenky a žiačky. 
 
„K družstvu žien samozrejme mrzí nás to, lebo ak sa pozriem na štatistiku, tak počas šesťročného účinkovania nášho A družstva žien z 99 zápasov sme prehrali len deväť zápasov. Čiže aj túto sezónu možno hodnotiť z tohto dôvodu, že znova o nejaký jeden gól, ak by sme v poslednom zápase na Slovane neremizovali, ale vyhrali, bolo nejakých dvadsať minút do konca, tak prví by sme boli my a usmerneniu od UEFA týkajúcej sa účasti v Lige majstrov by sa dotýkalo priamo nášho klubu, čiže prezentovali by sme Slovensko v Lige majstrov my. Tak je tu náš najväčší súper Slovan Bratislava. Majster Slovenska vyhlásený nebude, takže prakticky týka sa to čisto administratívne o účasť v Lige majstrov,“ prezradil na úvod manažér futbalistiek Partizána Bardejov František Kuľka.
 
Úspešnú sezónu v súťaži ELITE majú za sebou aj dorastenky, keď z tridsiatich zápasov prehrali len dvakrát.
 
„Čiže aj tam je vidno, že naozaj súťaživosť nás baví, chceme byť najlepší, chceme patriť medzi najlepších, ale tam je to znova takisto. Majster Slovenska vyhlásený nebude, čiže súťaž bola administratívne ukončená,“ skonštatoval Kuľka.
 
 
Aj žiačky Partizána Bardejov bojovali o najvyššie priečky.
 
„Ak hovoríme o výsledkoch, tak tieto výsledky sú podopreté aj kvalitnou hrou, lebo naozaj vízia, ktorá je nastavená v klube aj pri dievčenských a ženských družstvách je založená na tom, že chceme hrať atraktívny futbal,“ Všetky tri družstvá sú do súťaží prihlásené aj na ďalšiu sezónou. Zmenou prejde súťaž žiačok.
 
„Dá sa povedať, že je to dvojičková súťaž, po vzore chlapčenských sa budú sčítavať body, respektíve umiestnenia prvého s deviatym a na základe toho potom tie najlepšie tri, respektíve štyri družstva postúpili do nejakého záverečného turnaja o majstra Slovenska. Tento model sa nám v Bardejove páči, dôvod je úplne jednoduchý naozaj to budú v tej nadstavbe veľmi kvalitné zápasy, medzi kvalitnými súpermi a len toto je cesta ako výkonnosť našich dievčat posúvať ďalej,“ informoval manažér.
 
Počas zimnej prestávky družstvo žien prevzal tréner Igor Djukić, no do jarnej časti so svojimi zverenkyňami už nezasiahol. Vypomáhať mu bude Ľuboš Matys, manažérske riadenie bude zabezpečovať František Kuľka.
 
„Moja osoba je tam z dôvodu aj toho, že momentálne pri ženskej sekcii som jediný tréner, ktorý má UEFA licenciu potrebnú pre plnenie licenčných kritérií k možnej účasti v Lige majstrov. Veľké zmeny sa dotknú aj kategórie žiačok respektíve prípravky. Tam sme veľmi stotožnení s prácou Kataríny Chovancovej našej Kitti, ako ju familiárne oslovujeme a tam svojou prácou, ktorú vykonala v prospech nášho klubu si zaslúži zväčšiť kompetencie v riadení a samozrejme, musia byť podopreté aj finančným budgetom, takže s víziou Kitti sme stotožnení a teším sa na ďalšiu spoluprácu s ňou,“ objasnil F. Kuľka.
 
Dorastenky, žiačky a prípravka trénujú do konca júna, nasledovať bude dvojtýždňová prestávka a následne začne letná príprava na nový súťažný ročník.
 
„Čo sa týka žien tam je znova nejaký kalendár prípravných zápasov, toto všetko si organizujú pán Igor Djukić a Ľuboš Matys, čiže tam to pôjde štandardne tak ako je to zaužívané. S našimi produktovými partnermi potrebujeme doladiť posledné veci dá sa povedať ohľadom ubytovaní, stravy tak, aby dievčatá mohli nerušene sa pripraviť na tú letnú sezónu, kde znova hlavne pri družstve A žien budeme očakávať to súperenie o tie najvyššie priečky,“ dodal manažér.
 
Káder žien zatiaľ ostáva pohromade, aj v novej sezóne by mali farby Partizána hájiť legionárky. Na Horný Šariš by mala zamieriť aj nová tvár – útočníčka z Čiernej Hory. Do Lokomotívy Košice sa presunuli hráčky, s ktorými sa už v Bardejove dlhodobejšie neuvažuje.
(21:02, M. Baranová)
Diskusia
Pridať komentár