Mesto Svidník sa podelilo o tisíce pohárov

675x
18. Jún 2020
Mesto dostalo 200 tisíc pohárov
Mesto dostalo poháre od svidníckej firmy
 
Svidnícka firma zaoberajúca sa výrobou biologicky rozložiteľného riadu darovala mestu Svidník 200 tisíc pohárov rôznych veľkostí a mesto sa podelilo.
 
Z venovaných pohárov od firmy Print Cup si mesto ponechá 100 tisíc pohárov a ďalšie tisíce sa prerozdeľujú medzi organizácie a združenia. Viac ako 2 tisíc "nepoužiteľných" pohárov sa práve recykluje v škôlkach kreatívnou tvorbou. Počas tohto týždňa vyrobili deti s učiteľkami desiatky ozdôb z pol litrových pohárov a zahrali sa rôzne hry.
 
V stredu 17. 6. 2020 boli za účasti primátorky Svidníka Marcely Ivančovej a konateľa spoločnosti rozdané tisíce pohárov pre nemocnicu vo Svidníku, Múzeum ukrajinskej kultúry, Vojenské historické múzeum a Centrum voľného času. V priebehu týždňa sa roznášajú poháre školám, Podduklianskemu osvetovému stredisku a viacerým záujmových združeniam, spolu 50 tisíc pohárov od dvojdecových až po pol litrové. Ďalšie tisíce sa budú distribuovať v najbližších týždňoch.
 
Letné mesiace sú najviac vyťažené aktivitami pod holým nebom a hoci je obdobie po korona kríze menej hektické všetky organizácie si predsa plánujú aj vonkajšie akcie. Primátorka Marcela Ivančová: „Hlavnou myšlienkou rozdania pohárov je pristúpiť k úplnému vyradeniu používania plastových pohárov na akciách a primäť ľudí, aby buď používali vlastné prinesené poháre, alebo recyklovateľné, ekologicky ľahšie rozložiteľné poháre“.
(10:31, svidnik.sk)
Diskusia
Pridať komentár