Nová oddychová zóna v Poprade

568x
18. Jún 2020
V Lome na Kvetnici rastie nová oddychová zóna
Nová oddychová zóna
 
Lom v Kvetnici patrí medzi obľúbené lokality, kde prichádzajú Popradčania ako i návštevníci za relaxom v každom ročnom období, najviac však v letných mesiacoch. Mesto umiestnilo ešte minulý týždeň v okolí lomu 10 lavičiek, 5 odpadkových košov a 2 mobilné toalety. Keďže situáciu monitoruje a v čase pekného počasia už eviduje zvýšený záujem o túto lokalitu, primátor Anton Danko rozhodol navýšiť počty lavičiek, košov ako i mobilných toaliet.
 
„Objednáme ďalších 10 lavičiek a 10 odpadkových košov. V súčasnosti už pribudli ďalšie 2 mobilné toalety, takže tento priestor bude úplne iný ako predtým. Momentálne sa snažíme vybrať prvky pre detské drevené ihrisko, ale dodávky po pandémii sú veľmi problematické. To všetko zrealizujeme samozrejme v súlade s okolitou prírodou“, dodal primátor.
 
Odpad z košov bude mesto vyvážať 2x týždenne a to každý utorok a štvrtok. Dve mobilné toalety musia byť v zmysle príslušnej legislatívy dezinfikované a mesto tak bude robiť raz týždenne.
 
Návštevníkov iste potešia 2 ohniská na opekanie a grilovanie.
 
„Chceme, aby v okolí lomu pribudlo aj občerstvenie, ktoré by bolo zabezpečené prostredníctvom pevného alebo mobilného bufetu. Novinkou bude aj mólo, ktoré si postavia naši popradskí potápači a v prípade silnej sezóny budú mať k dispozícii aj čln, aby mohli dobre monitorovať situáciu vo vode“, ozrejmil.
 
Bývalý kameňolom v popradskej mestskej časti Kvetnica bol v minulosti uzavretý z dôvodu nestíhania odčerpávania spodnej vody. Obrovská vyhĺbená jama sa zaliala vodou a vzniklo krásne jazero obklopené skalami a lesmi. Výnimočné je svojou krásou i hĺbkou, ktorá je až 22 metrov.
 
„Je to naozaj nádherná lokalita a myslím si, že je to otázka niekoľkých rokov, kedy sa z tohto územia stane rekreačná oblasť, pretože toto krásne miesto si to pýta. Je potrebné pripraviť projektovú dokumentáciu a finančné prostriedky. Zámerov, ako vieme bolo v minulosti viacero, no doteraz to boli len také, ktoré si vyžadovali státisícové sumy. Myslím si ale, že pri skromnosti môžeme postupne obnovovať tento areál tak, ako sme začali,“ dodal na záver primátor Anton Danko.
(15:10, poprad.sk) 
Diskusia
Pridať komentár