Znova a znova alkohol za volantom

584x
22. Jún 2020
Ťažký víkend
 
Minulý týždeň polícia Slovenskej republiky informovala o nemalom množstve zistených pozitívnych dychových skúšok. Aj keď tejto problematike v rámci výkonu služby venuje zvýšenú pozornosť, štatistika je stále nelichotivá.
 
Len za uplynulý víkend policajti v Prešovskom kraji zistili viac ako tucet vodičov motorových vozidiel, ktorí šoférovali pod vplyvom alkoholu.
 
Opis nasledujúcich troch prípadov je len malým výňatkom z víkendovej situácie na našich cestách.
 
Na linku 158 bol v piatok podvečer nahlásený vodič nákladného motorového vozidla, ktorého hliadka PMJ do pár minút od nahlásenia zastavila v Prešove a kontrolovala. Vodič sa v rámci kontroly podrobil aj dychovej skúške, ktorej výsledok bol 1,15 mg/l, čo je v prepočte 2,4 promile. Vodič bol obvinený z prečinu Ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Zarážajúci je fakt, že s takmer dva a pol promile šoféroval niekoľkotonovú súpravu kamiónu.
 
Ďalším alkoholovým hriešnikom za volantom bola vodička, ktorá v nedeľu napoludnie išla v smere zo Sabinova na Drienicu. Tiež sa dostatočne nevenovala vedeniu vozidla, pretože zišla z cesty vpravo v smere jazdy a prednou časťou vozidla narazila do betónového kanála, ktorý poškodila. Po nehode nafúkala 0,88 mg/l, čo je v prepočte 1,83 promile. Vodička bola obvinená z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.
 
Do tretice: nedeľa podvečer, v Prešove na Sídlisku 3 na semafore stopka, ale nie všetci vodiči na ňu zareagovali správne. Vodička vozidla Hyundai narazila do vozidla, ktoré stálo pred ňou, to narazilo do vozidla pred ním. Opäť hliadka na mieste podrobila vodičku dychovej skúške s výsledkom 1,30 mg/l, čo je v prepočte 2,71 promile. Ani túto vodičku neminulo obvinenie z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.
 
Opäť teda vyzývame vodičov, aby sa správali zodpovedne, dodržiavali pravidlá cestnej premávky, ale najmä aby zbytočne neriskovali a v žiadnom prípade nesadali za volant pod vplyvom alkoholu.
(17:22, krpz)
Diskusia
Pridať komentár